bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kalifornský trip Habs pokračuje v LA, Nielsena čeká návrat do známého prostředí

4. prosince 2016, 20:00

Vojtěch Balon

Hokejoví nadšenci se mohou těšit na bohatý nedělní program, kromě většiny evropských soutěží totiž pokračuje hned sedmi zápasy i kanadskoamerická NHL. Los Angeles Kings netradičně už ve 21 hodin středoevropského času přivítají na svém ledě Montréal, který se pokusí získat první body na nepříliš úspěšném kalifornském tripu. Pikantní utkání čeká po úderu půlnoci Franse Nielsena, jenž s Detroitem zavítá na led newyorských Islanders, jeho bývalého zaměstnavatele.

21:00 Los Angeles Kings - Montreal Canadiens

Že by se opakovala loňská sezóna? Z úvodních osmnácti zápasů Habs šestnáctkrát vyhráli, v následných devíti ale pouze třikrát. Montréal drží postavení na čelních pozicích Východní konference navzdory tomu, že v Anaheimu i San Jose svěřenci Michela Therriena prohráli. To Králové jsou v mnohem lepším rozpoložení, z posledních sedmi utkání se hned šestkrát radovali z výhry, miniduel s hvězdným Careym Pricem nejspíš vytvoří Peter Budaj, který by měl opět dostat přednost před Jeffem Zatkoffem.

23:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning

Oba týmy budou mít příležitost nastartovat se k lepším výkonům, v poslední době se totiž Carolině ani Tampě příliš nedařilo. Zatímco Bolts v minulém zápase ukončili výhrou nad Washingtonem čtyřzápasovou sérii porážek, Canes se dnes pokusí odvrátit hrozbu čtvrté prohry za sebou. Za domácí bude chytat Cam Ward, po dobrém výkonu na ledě Capitals dostane další příležitost v tampské svatyni Andrej Vasilevskij.

0:00 Nashville Predators - Philadelphia Flyers

Preds dnes budou mít o motivaci postaráno, včera totiž vedli nad New Jersey už 4:1, ale nakonec zápas ztratili 4:5 po prodloužení. Nashville drží poslední postupovou příčku v Západní konferenci, ale stejný počet šestadvaceti bodů mají i první tři týmy na nepostupových pozicích. To Letci se dobrými výkony v posledních zápasech přiblížili k postupovým pozicím, na které by se v případě dnešní výhry mohli posunout.

0:00 New York Islanders - Detroit Red Wings

Ostrovanům stále patří poslední příčka ve Východní konferenci, svěřenci Jacka Capuana ale v poslední době podávají solidní výkony a pomalu, ale jistě se přibližují lépe postaveným celkům v tabulce. Proti Detroitu Islanders zaútočí na čtvrtou výhru v řadě, na druhé straně barikády ale bude i Frans Nielsen, bývalá dlouholetá opora newyorského týmu. Red Wings sužuje rozsáhlá marodka, na kterou naposledy přibyl i Justin Abdelkader a z farmy v Grand Rapids byli povoláni Brian Lashoff a český útočník Tomáš Nosek.

1:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets

Svěřenci Joela Quennevillea stále těží z povedeného vstupu do sezóny, v posledních zhruba deseti zápasech je totiž bilance Hawks spíše průměrná, ale Chicagští stále vedou našlapanou Centrální divizi o dva body před St. Louis. Pokud by dnes Jets nad divizním sokem zvítězili, přiblížili by se mu na dosah sedmi bodů, Winnipeg by rád navázal na překvapivou výhru 3:2 proti St. Louis Blues. Za domácí Blackhawks nejspíš bude opět chytat Scott Darling, jelikož jednička Crawford vinou nemoci přišel o včerejší duel ve Philadelphii.

3:30 Calgary Flames - Anaheim Ducks

Plameny jsou sice v Západní konferenci čtvrtí od konce, jenže spodní část tabulky je neuvěřitelně vyrovnaná, a svěřenci Glena Gulutzana tak mají stejný počet bodů jako Nashville, který drží poslední postupovou pozici. Bez zraněného Johnnyho Gaudreaua Flames nedávají moc gólů, ale díky zlepšené defenzívě a skvělým výkonům brankáře Johnsona se jim v poslední době daří. To se dá do určité míry tvrdit i o Anaheimu, Ducks se v Pacifické divizi pohybují na dostřel vedoucího San Jose, v minulém utkání se ale kvůli prohře ve vzájemném zápase nechali přeskočit Edmontonem.

3:30 Edmonton Oilers - Minnesota Wild

Olejáři paradoxně podávají lepší výkony na venkovních kluzištích, kde na ně není vyvíjen takový tlak, a mladé partě okolo devatenáctiletého kapitána Connora McDavida to jen prospívá. Včera ale svěřenci Todda McLellana udolali na domácím ledě Anaheim 3:2 po nájezdech. To Minnesotě se v poslední době příliš nedaří, stále třetí tým Centrální divize prohrál třikrát po sobě a hosté si budou muset dát velký pozor na Leona Draisaitla, který v posledních deseti zápasech vsítil hned sedm gólů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.