bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jurčo se dočkal výměny. Kariéru odchází oživit do Chicaga

25. února 2017, 10:00

David Baláš

Slovenští hokejisté dobývají Chicago. Mariána Hossu a Richarda Pánika ve slavném klubu nově doplní Tomáš Jurčo. Čtyřiadvacetiletého útočníka si včera vytáhlo vedení mužstva z Detroitu.

Pro Jurča musí jít o skvělou zprávu. Z trápících Rudých křídel, kteří se potácejí na poslední příčce Východní konference, odchází do týmu, jenž se naopak vyhřívá na druhé pozici v konferenci Západní a má šanci znovu získat Stanley Cup.

Jurčova akvizice ze strany Černých jestřábů může být pro někoho překvapivá. Vždyť rodák z Košic letos nastoupil k 16 zápasům a nepřipsal si v nich ani jeden bod, pouze osm záporných zářezů do hodnocení +/-.

V Chicagu však věří, že výměna by Jurča mohla nakopnout podobně, jako se to stalo v případě Pánika, který se soužil v Torontu a posléze i na jeho farmě. Po přestupu ale ožil a letos je důležitou součástí Blackhawks.

„Tomáš to hráč, kterého jsme už delší dobu sledovali. Má dovednosti, rychlost a je to velký chlap. Zapadá do systému, jaký aplikujeme,“ uvedl generální manažer Chicaga Stan Bowman. „Jsme rádi, že ho máme. Myslím, že až se tady trochu usadí, mohl by být velkým přínosem,“ doufá.

Chicago za Jurča obětovalo volbu ve třetím kole letošního draftu, což se zdá jako oběť, kterou se Bowmanovi vyplatilo podstoupit.

Jurčo chtěl pryč

Sám Jurčo navíc toužil z Detroitu odejít. „V posledních měsících věci nabraly špatný směr. Tomáš byl frustrovaný a vyžádal si, abychom ho vyměnili jinam. Jeho kontrakt se blížil vypršení, takže jsme to museli vyřešit. Snad se v Chicagu chytne a posune se dál,“ přeje mu manažer Rudých křídel Ken Holland.

První šanci ukázat se v novém prostředí bude mít Jurčo možná už zítra proti St. Louis. Bowman ale dobře ví, že je třeba být trpělivý a nečekat od Slováka okamžitě zázraky.

„Někdy se stane, že to nezafunguje hned. Je potřeba, aby si všechno sedlo. Nečekáme od něj, že najednou potáhne náš tým, ale určitě může přispět. Dám mu čas, aby si našel svoje místo. Potenciál je velký,“ řekl třiačtyřicetiletý manažer.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.