bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Juniorské soutěže: Češi a Slováci znovu zářili. Okuliar hvězdou utkání, Pospíšil hráčem týdne

24. října 2018, 10:00

Zuzana Spurná

Ani tentokrát nemohli fanoušci juniorských zámořských soutěží Čechy a Slováky přehlédnout. V nabitém programu bodově zazářili především Michnáč s Pospíšilem, zdatně jim sekundoval také Okuliar, který potvrdil, že je pro svůj tým dost možná trefou do černého.

Ve svém povedeném vstupu do nové sezóny pokračuje útočník Miloš Roman, který si během čtrnácti utkání Vancouver Giants v kanadsko-americké WHL připsal deset bodů za pět gólů a stejný počet asistencí. Dvě z branek si připsal právě v uplynulém týdnu a pomohl Giants k těsnému vítězství nad Victoria Royals 3:2. 

Zazážil také Andrej Kukuča. Slovenský forvard má na svém kontě prvních deset zápasů ve WHL a v nich si stihl připsat už jedenáct bodů. To jsou na nováčka v nejvyšší juniorské soutěži výborná čísla. Třemi body se blýskl právě v minulém týdnu, kdy v utkání proti Tri - City Americans zaznamenal gól a dvě nahrávky. Společně se ŠImonem Kubíčkem se tak mohl radovat z výhry 5:4. 

Daří se i dalšímu odchovanci Trenčína. Stejně jako Andrej Kukuča, i Oliver Okuliar je debutantem ve WHL a nezačal vůbec špatně. Ve dvanácti duelech si připsal dvanáct bodů a především zápas proti Gatineau Olympiques se mu opravdu povedl. Kromě dvou branek si útočník Sherbrooke Phoenix připsal i dvě asistence a byl vyhlášen první hvězdou utkání. 

V Quebec Major Junior Hockey League o sobě ale dali vědět i další čeští hráči.Během čtyř dnů a tří utkání naskočily na kontě další čtyři body i Marcelu Barinkovi. Sedmnáctiletý centr se ve své premiérové sezóně v zámoří ve 14 utkáních třikrát trefil a pětkrát na branku nahrál. 

V potvrzování skvělé formy pokračuje i Albert Michnáč. Produktivnímu útočníkovi přibylo na kontě v uplynulém týdnu hned šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Po prvních dvanáti utkáních tak nasbíral už devatenáct bodů a díky sedmi gólům a dvanácti nahrávkám vede bodování Saginaw Spirit. To ale není vše. Talentovaný útočník má za sebou šňůru dvanácti zápasů, kdy si v každém z nich připsal minimálně bod. Jde o letošní vůbec nejdelší takovou sérii napříč celou Ontario Hockey League. 

Podobně produktivní byl také Martin Pospíšil. Rodák ze Zvolena si během tří dnů a tří zápasů připsal obdivuhodných sedm bodů. Slovenský útočník, který hokejově vyrůstal také v rakouské hokejové akademii Red Bullu Salcburk, se během nabitého programu Sioux City Musketeers dvakrát trefil a přidal pět asistencí. Za takový výkon pak byl jmenován hráčem týdne. Pokud si šikovný forvard povede podobně dobře i nadále, zřejmě si bude moci v příštích letech vybírat, kam zamíří. Talentovaného centra totiž draftovalo Calgary Flames, v sezóně 2019/2020 s ním však počítají také na St. Lawrence University v prestižní NCAA. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.