bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Julien si pro Canadiens připravil trest. Narazil na kolektivní smlouvu

20. listopadu 2017, 18:00

Robert Rampa

Trenér Montréalu Canadiens Claude Julien vyznává starou školu. Díky ní patří mezi nejrespektovanější kouče v lize. O víkendu však i on narazil. Plány mu překazila kolektivní smlouva. V neděli měli hráči povinné volno, jenomže Julien plánoval po porážkách s Arizonou a Torontem tvrdý trénink a trest. Zbytečně.

V Montréalu to nešlape. Rozhořčení dal najevo Julien už při porážce v prodloužení s Arizonou. „Nepřijatelné, trapné. Nerespektujeme náš herní plán. Mysleli jsme si, jak jednoduché to bude,“ lamentoval trenér po utkání.

Útočník Brendan Gallagher také přisadil. „Zasluhujeme si, co dostáváme.“

Po Arizoně přišla porážka s Torontem 0:6. V kanadském derby se prohra neodpouští, natož bezgólová. Proto si Julien připravil trénink na ledě – surové bruslení bez hokejek. Hráči Montréalu si měli připomenout klasickým trestem, že takové výkony jsou nepřijatelné.

Jenomže hráči mají podle kolektivní smlouvy na čtyři dny v měsíci nárok na volno. A to připadlo právě na neděli. „Byly časy, kdy jste jako trenér mohl reagovat. Teď už nemůžete. V neděli mají volno, v pondělí odlétáme do Dallasu, kde hrajeme v úterý, a ve středu do Nashvillu. Takže musím najít jiné cesty. Třeba přes video, donutit je, aby byli zodpovědní. Protože dát jim takový trest v pondělí, ublíží nám to do zápasu,“ neskrývá naštvání Julien.

„Takhle na tom teď v lize jsme. Musíme se také vyvinout. Možná bych takový trest mohl udělat kdysi dávno. Teď je to o dost těžší,“ dodává kouč k tréninku.

Montréal z 21 zápasů vyhrál pouze osm. Taková očekávání před sezonou rozhodně nebyla. „Čekal bych, že budeme mít trochu hrdosti. Na druhou stranu má tým možnost ukázat, jaký má charakter. Aby nám hráči ukázali, že poslední výkony jsou nepřijatelné. Aby se vykoupili,“ doufá v lepší výkony Julien.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.