bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsme připraveni jít dál i bez Tavarese, říká Clutterbuck

24. srpna 2018, 16:30

Jan Vojkůvka

Bez své hlavní hvězdy a opory posledních let a s menším očekáváním. New York Islanders po odchodu Johna Tavarese rázem nejsou pasováni do role černých koňů a experti jim příliš velké úspěchy nepredikují. To je však podle Cala Clutterbucka jedině dobře.

„Mám pocit, že je pro nás docela komfortní, že budeme podceňováni,“ řekl v rozhovoru pro nhl.com třicetiletý útočník, který u týmu působí od roku 2013, kdy přišel k Ostrovanům z Minnesoty. 

„Tento tým neměl nikdy opravdový respekt, jaký by si zasloužil. Už v minulých sezonách, kdy jsme měli skvělý tým, tak nám nikdo nevěřil,“ podotkl. „V roce 2015 jsme vypadli v prvním kole play-off ve skvělé sérii proti skvělému týmu (Washingtonu). O rok později jsme došli do druhého kola. A nikdo nám nic nedaroval zadarmo.“

Islanders však nastává doba po Tavaresovi, která bude více než nejistá. Vliv jedničky draftu 2009 na tým byl enormní a Clutterbuck si moc dobře uvědomuje, že situace celé organizace bude velmi obtížná. Zášť však vůči svému bývalému spoluhráči rozhodně necítí. 

„Až do poslední chvíle byl na vážkách,“ vrací se k otevření trhu s volnými hráči. „Naposledy jsem s ním mluvil před otevřením trhu a mluvili jsme spolu o tom, že je určitá šance, že odejde. Nebyl si ale jistý. Vzal si nějaký čas na rozmyšlenou a rozhodl se. Když jsem s ním pak strávil nějaký čas, vypadal, že je s rozhodnutím spokojený. A jako jeho kamaráda mě to těší,“ uvedl Clutterbuck. 

Zkušený útočník navíc upozornil na to, že i bez Tavarese mají Islanders svou sílu. V týmu je vítěz Calder Trophy Mathew Barzal, střelec 40 branek Anders Lee, kvalitní obránce Ryan Pulock a k tomu byl angažován trenér Barry Trotz, který dotáhl Washington až ke Stanley Cupu.

„Musíte brát věci tak jak jsou a prostě jít dál,“ dodal Clutterbuck.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.