bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsme podceňováni, říká Boedker o Ottawě. Z přestupu do Kanady je nadšený

4. září 2018, 15:22

Jan Vojkůvka

Přestup do některého z kanadských celků byl pro Mikkela Boedkera doslova vysněný. Dánský útočník, který strávil 10 let v amerických organizacích, zahájí novou kapitolu svého hokejového života tam, kde pro něho zámořská kariéra začala. „Jsem z toho nadšený,“ říká.

Osmadvacetiletý křídelník se do zámoří přesunul v roce 2007, kdy odehrál sezonu v dresu kanadského Kitcheneru v Ontario Hockey League. I tato zkušenost, na kterou s láskou vzpomíná, mu následně pomohla k tomu, že se stal osmičkou draftu 2008. Tehdy si ho vybrali ve Phoenixu a odstartovali desetileté americké působení, během kterého zažil přerod Phoenixu v Arizonu a také přestupy do Colorada a San Jose.

Kanada však byla jeho vysněnou destinací. „Jsem strašně nadšený,“ přiznává v rozhovoru pro Ottawa Sun. „Je to dobrá příležitost k tomu, jak si zahrát dobrý hokej a připojit se ke kanadské franšíze, o což mi šlo především. Je skvělé být součástí něčeho takového.“

Boedkerovi po výměně do Ottawy zbývají dva roky z aktuálního kontraktu, který uzavřel v roce 2016 s průměrným výdělkem 4 milionů dolarů za rok. A má před sebou složitý úkol, jak přesvědčit, že může patřit k velkým oporám. Ve hře je totiž boj o ještě lukrativnější kontrakt, který by uzavíral ve třiceti letech.

V San Jose se mu tolik nedařilo, ačkoliv v uplynulém ročníku v 74 duelech nasbíral 15 branek a přidal 22 asistencí. Na nejlepší roky z Arizony si však v dresu Žraloků nerozpomenul. Věděl, že během léta nastanou změny, netušil však, zda se budou týkat přímo jeho.

„Bylo to dost nečekané,“ přiznává k trejdu, o kterém se dozvěděl, když byl doma v Dánsku. „Ale zase je pěkné, když víte, že přicházíte do týmu, kde vás chtějí a jsou rádi, že budete součástí jejich soupisky. Vše, na co jsem myslel bylo to, že je to dobrý krok pro mou kariéru.“

Sám doufá, že týmu dokáže přinést nejen zkušenosti, ale především novou energii. A tu by Senators potřebovali. V poslední sezoně obsadili v rámci ligy předposlední místo. 

„Když lidé mluví o Ottawě, nedávají jí podle mě dostatečný kredit. Myslím, že je tu spousta schopných hráčů a hodně hokejistů, co už něco dokázali i statisticky,“ upozorňuje. „Tenhle tým má potenciál a my to musíme jen prokázat na ledě a bude záležet na každém utkání,“ dodává s tím, že podceňování může být Senators jedině ku prospěchu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.