bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jsem hrdý, že mám dvě matky, říká před draftem Jaret Anderson-Dolan

20. června 2017, 15:30

Robert Rampa

Na nadcházejícím draftu s největší pravděpodobností zazní jméno Jareta Anderson-Dolana, nadějného centra ze Spokane ve WHL. Nezpochybnitelný lídr a střelec má naději, že půjde z 21. místa. Mimo svůj hokejový talent vyčnívá také svou otevřeností, s kterou vypráví o způsobu, jakým byl vychován. Jaret a jeho bratr totiž nemají otce ale dvě matky. „Samozřejmě neznám jiný způsob výchovy, tak mi to přijde normální. Párkrát se během zápasů odehrály nějaké průpovídky směrem ke mně. Ale já se za to nestydím. Pro mě je důležité, že mohu mít vliv na své okolí i na ledě.“ říká.

Rodinný přítel James Gilholme byl několika takovým incidentům svědkem. „Jaret je nad věcí, tak vyrovnaný. Nikdy se do hádky nepouštěl, vždy to ignoroval. Jednoduše nedopustil, aby takové naivní komentáře ovlivnily jeho hru. Vždy byl lepší, vyrůstal nad těmi nesmysly, a naopak jej motivovaly k vyšším výsledkům.“ V únoru se Jaret rozhodl přidat ke kampani NHL’s Hockey is for Everyone (hokej NHL je pro každého) a na zápas si obalil hůl duhovou páskou. Nakonec se k němu přidal celý tým, což si vyžádalo velké ohlasy. Sedmnáctiletý Jaret je hrdý, že může vystoupit a bojovat s homofobií ve sportu.

„Sním o NHL odmalička. Draft je prvním krokem, ta pravá práce začíná až po něm, ale teď je to rozhodně vzrušující. Mým cílem je první kolo, ale budu poctěn jenom tím, že budu vybrán, ať už to bude kdykoliv. Moje rodina za tím vším stojí, i když se jí nedostává takové pozornosti. Jsem jim vděčný,“ říká Jaret a vypráví o svých matkách.

„Fran (biologická matka) je skvělý vůdce. Také hrála hokej, byla kapitánkou mužstva. Nancy zase ví, co od života chce. Což považuji za důležité, protože lidé se k tobě chovají tak, jak se ty chováš k nim. Udělaly toho pro mě a mého bratra opravdu hodně,“ povídá Jaret, který je téměř o celý rok mladší než potenciální jednička draftu Nolan Patrick. 

Ve své druhé sezoně ve Spokane nasbíral Jaret 76 bodů v 72 zápasech, nastřílel čtrnáct přesilovkových branek a šest vítězných. Pyšní se především svýma rychlýma rukama. Díky nim umí přesně zamířit. Na střelu nepotřebuje moc času, s tím mají brankáři problém. Než se stačí zorientovat, mají puk v síti. Můžeme s jistotou očekávat, že Anderson-Dolan půjde buď v prvním, nebo druhém kole. A je také možné, že ještě uslyšíme o jeho aktivitách pro LGBT komunitu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.