bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jonathan Drouin hrdinou dětí ze sociálně slabých rodin

17. října 2017, 15:30

Michal Janoštík

Jonathan Drouin si zatím stále zvyká na prostředí v Montrealu poté, co byl v létě vyměněn z Tampy za Michaila Sergačjova. Canadiens se sice úplně nedaří, ale Drouin ukazuje, že hokej za oceánem není pouze o sportovních výkonech. Už jsme si na to tak nějak zvykli, že hráči se kromě hraní věnují také vztahu s fanoušky a charitě. Bývalý hráč Tampy dal znova vzpomenout na to, jak solidární v tomto ohledu americká soutěž je.

Ve středu bylo oznámeno, že dvaadvacetiletý forvard se nebál utratit 165 000 dolarů k tomu, aby nakoupil dresy pro místní chudé děti a umožnil jim navíc přijít se v nich letos podívat na zápas Montrealu. 

„Od té doby, co jsem se sem přesunul, chtěl jsem se zapojit a udělat něco pro dobro věci, pomoci těm, kteří by jinak takovou šanci neměli,“ mluvil o svém aktu mladičký hokejista Jonathan Drouin. „Jsem rád, že jsem jim mohl dát možnost zažít něco, co se jim jen tak zažít nepovede. Doufám, že si večer v dresech užijí a posilní je to dál do života.“

„Rodiny budou mít šanci být pohromadě a mít hezký večer,“ pokračoval v osvětlení svých činů šikovný útočník. „Pro mě je to šance pomoci svými vlastními prostředky k tomu, aby se i ostatní měli lépe.“

Drouin možná v Tampě sice platil za zlobivé dítko, v Montrealu se ale, zdá se, opravdu našel. A také se odhalila jeho pravá tvář. Není to totiž za jeho krátké působení v kanadském městě zdaleka jediné významné gesto, kterým se prezentoval. Již v předsezónním období se zavázal k dárcovství 500 000 $ v desetiročním období pro nemocnici ve městě. Rozhodl se navíc pomoci získat dalších 5 000 000 $ i od ostatních zdrojů.

Nesmíme opomenout na akci, při které se osobně v ulicích města vyptával na vztah fanoušků k Montrealu, k němu samotnému a tak dále. Rozhodně se podívejte na video, tento počin pobaví každého.

Montreal má sice pomalejší start do sezóny, ale Jonathanovi se v novém působišti relativně daří. Zatím je jediný z celého týmu, kdo má na svém kontě více než dva body. Zdá se tedy, že nové působiště by opravdu mohlo prokázat jeho celkové kvality. Ať už hráčské či osobní. My mu držíme palce. Jeho činy zaslouží uznání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.