bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Joe Thornton je stále bez smlouvy, DeBoer však má o jeho osudu zcela jasno

19. července 2019, 11:00

Jiří Sameš

Letní přestávka se pomalu ale jistě dostává do své poloviny a útočník Joe Thornton stále nemá na příští sezonu podepsanou smlouvu. Hlavní trenér San Jose Sharks Peter DeBoer má ovšem o osudu jednoho z nejzkušenějších hokejistů National Hockey League zcela jasno.

„Moc se těším na další spolupráci s Joem Thorntonem," prozradil ve čtvrtek Peter DeBoer.

„Jsem si jeho návratem jistý. Už pár dní po vyřazení v play-off jsem jej viděl, jak na sobě tvrdě pracuje," doplnil ještě.

Co se samotného Joea Thorntona týče, byl o své budoucnosti zcela upřímný.

Novinářům v červnu na NHL Awards, předávání cen, řekl, že jej v sezoně 2019-2020 na ledě znovu uvidíme. Pravděpodobné je navíc i další pokračování v kariéře. Předtím rovněž zmínil, že bude hrát pouze za Sharks.

Žraloci mají aktuálně na příští rok pod smlouvou 21 hokejistů, pod platovým stropem u nich přitom nalezneme prostor 4.68 milionů dolarů.

V průběhu letní přestávky prozatím dokázali prodloužit s obráncem Erikem Karlssonem či útočníky Timo Meierem, Kevinem Labancem. Naopak ale zase 1. července ztratili kapitána, útočníka Joea Pavelskiho.

Díky odchodu Pavelskiho je tedy u San Jose volná pozice kapitána. Pokud by Thornton se Sharks skutečně podepsal nový kontrakt, může funkci zastávat dost možná právě on.

Thornton už u Žraloků nosil kapitánské céčko, v období 2010-2014. DeBoer si navíc jeho služeb nemůže vynachválit. Velmi rád vzpomíná třeba na zápas číslo sedm prvního kola proti Vegas Golden Knights.

V minulé sezoně Thornton, čtyřicetiletý Kanaďan, odehrál 73 zápasů, přičemž vstřelil 16 gólů a zapsal celkem 51 kanadských bodů. V play-off následně v 19 utkáních vsítil čtyři góly a zaznamenal celkem 10 kanadských bodů.

Za kariéru v nejlepší hokejové lize sehrál 1 566 zápasů, vstřelil v nich přitom 413 gólů a připsal si celkem 1 478 kanadských bodů. V roce 2006 získal Art Ross Trophy a Hart Memorial Trophy.

Kromě San Jose oblékal také dres Boston Bruins, kteří z něj udělali jedničku na Vstupním draftu NHL 1997.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.