bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jiný člověk. Ho-Sangovi ponižující vyhazov z loňského kempu prospěl

1. července 2016, 13:00

Vojtěch Balon

Joshua Ho-Sang na loňském tréninkovém kempu nezanechal dobrou stopu. Hned první den přišel na trénink pozdě a generální manažer Garth Snow mladého útočníka poslal na několik hodin vybíhat schody, aby mu poté poručil, ať si sbalí kufry a jede domů. Uplynul necelý rok a talentovaný útočník se opět hlásil v Brooklynu, tentokrát na kempu nováčků. A nezaspal.

Dvacetiletý rodák z Toronta má za sebou povedenou sezónu v juniorské OHL, kde za Niagaru nasbíral 82 bodů v 66 zápasech a pomohl Ledovým psům k postupu do ligového finále. Svou loňskou klukovinu si dobře uvědomuje a ani se nediví, že s ním Snow od té doby nemluvil. „Nemají povinnost se mnou mluvit. Loni mi poslali stručnou a jasnou zprávu,“ přiznal.

Ponižující vyhazov prý paradoxně posílil hráčovu psychiku, Ho-Sang si uvědomil, že má dvě možnosti: vzdát se snu o NHL, nebo pracovat ještě usilovněji. „Sklonil jsem hlavu a rozhodl se, že se musím vyhrabat zpátky a poté se posunout dál,“ nastínil Ho-Sang své priority.

Dá se na takovou zkušenost vůbec zapomenout? „Z části jsem to ze sebe vyklepal, z části ne. Každý den se ráno budím se strachem, jestli jsem nezaspal, taková je realita. Ale aspoň si jsem dobře vědom, že něco takového se může stát, v tomhle ohledu zaspání mé kariéře prospělo. Jsem vděčný za to, že mě poslali domů, protože jsem si uvědomil, že musím k věcem přistupovat zodpovědněji,“ řekl dvacetiletý útočník. „Cítím se víc jako profesionál, než kdy předtím.“

Od loňského září ušel Joshua Ho-Sang po lidské stránce dlouhou cestu. Projeví se to i na ledě a dokáže si rodák z Toronta vybojovat místo v prvním týmu Islanders?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.