bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets míří neohroženě za postupem. Porazit je bude velmi obtížné, přiznává trenér Minnesoty

15. dubna 2018, 13:00

Jiří Sameš

Po porážce 1:4 ve druhém zápase stál trenér Wild Bruce Boudreau na pódiu za mikrofonem před novináři a jen těžko vysvětloval příčiny neúspěchu. Čelil také otázkám, jakou strategii a plán zvolí pro zápas číslo tři, který se hraje v noci z neděle na pondělí v Xcel Energy Center.

„Možná si můžete myslet, že se nesnažíme,“ sdělil po utkání minnesotskému tisku Boudreau. „Hráli ale opravdu dobře a prostě nás porazili. Na další zápas budeme připraveni. V šatně máme hodně hrdosti.“

Hokejisté Minnesoty vstoupili do druhého utkání série proti Jets aktivně a celkově odehráli slušnou první třetinu. Poté už bylo ovšem na hřišti de facto pouze jedno mužstvo. Hovoří o tom i počet střel na branku. V úvodní dvacetiminutovce to bylo na střely 13:9 pro Winnipeg. V následujících čtyřiceti minutách už ale Tryskáči přestříleli Divočinu výrazně – 31:8.

„Vyhrávali osobní souboje, hráli často s pukem v naší obranné zóně, moc nám toho nedovolili,“ pokračoval kouč Wild. „Nemyslím si, že jsme nevyvinuli dostatečné úsilí. V příštím zápase každopádně zkusíme hrát ještě lépe. Změníme trochu strategii a uvidíme, jak to bude fungovat.“

Boudreau hledal těžko slova, proč jeho tým v zápase číslo dva téměř po celých šedesát minut nebyl schopen vymyslet nic dopředu a vlastně se jen bránil útočným výpadům soupeře. Jsou Jets opravdu tak dobří?

V sérii mezi Winnipegem a Minnesotou bylo odehráno celkem šest třetin a nejlepší střelec Wild, zároveň čtvrtý nejlepší střelec základní části, Eric Staal zaznamenal nula kanadských bodů a pouze tři střely na branku.

Na druhé straně tu máme Patrika Laineho. Finský mladík si ve svých prvních dvou zápasech play-off kariéry připsal dva góly, jednu asistenci a celkem deset střeleckých pokusů.

Pokud se podíváte na soupisku Jets, najdete na ní čtyři vyrovnané lajny, kvalitní obranu a velmi dobrého brankáře.

Wild nejsou špatným týmem, ba naopak. Za již zmíněných šest třetin však vyprodukovali pouze 37 střel na branku. Jejich soupeř zaznamenal v obou duelech 40 střel a více.

„V letošní sezoně jsou nesmírně dobří v defenzivě,“ potvrdil Boudreau. „Hrají opravdu dobře a porazit je bude velmi obtížné.“

Winnipeg zatím kontroluje průběh série. Většinu času tráví v soupeřově obranné zóně, vytváří si dobré šance. Pokud chtějí hokejisté Divočiny uspět, budou muset hodně zabrat směrem dopředu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.