bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ještě není čas panikařit, ale už se to blíží. Drouin burcuje Tampu k lepším výkonům

17. ledna 2017, 18:50

David Baláš

Osud Tampu Bay zkouší. Podobně jako v minulých sezonách, i letos tým provázejí zdravotní absence klíčových mužů sestavy. Mimo hru jsou dlouhodobě Steven Stamkos a Ryan Callahan. Po třech týdnech se vrátil na led Ben Bishop, ale pro změnu včera do zápasu s Los Angeles nemohl zasáhnout elitní zadák Viktor Hedman. To vše má podíl na tom, že Lightning jsou pod hranicí postupu do play-off.

Ode Dne díkůvzdání není v lize horšího týmu, co se týče procentuálního zisku bodů na zápas. I se včerejším utkání s Kings prohrála Tampa ze sedmi duelů hned pět. V tabulce Východní konference jí tak patří až 12. příčka, což je na tým, který byl loni jednu výhru od zopakování finále vyřazovacích bojů z roku 2015, zoufale nízko.

Hráči jsou si dobře vědomí toho, že už musí bezpodmínečně zabrat, jinak jim vlak s nápisem Šance na Stanley Cup bez váhání ujede.

„Každý v tomhle mužstvu ví, že je načase začít hrát kvalitní hokej a sbírat výhry, než bude pozdě. Každý k tomu musíme přispět. Zatím není prostor na paniku, ale už je k tomu zatraceně blízko,“ přiznal bez okolků Jonathan Drouin.

V zápase s Los Angeles šel spoluhráčům příkladem a parádní přihrávkou na Tylera Johnsona zařídil srovnání na 1:1. Na konci druhé části se pak přesně trefil Brian Boyle a také díky 31 zákrokům navrátilce Bishopa brala Tampa oba body. To se jí mimochodem na ledě Kings podařilo po dlouhých osmi letech. „Úleva. Je to úspěch tady konečně vyhrát,“ vydechl Bishop.

Když už se ale vrátila do sestavy brankářská jednička, vypadl z ní krátce před utkáním kvůli nemoci Hedman, na kterém z velké části stojí obranná hra. Švédský bek odehraje nejvíce minut za zápas, má nejvíce asistencí a rovněž zablokovaných střel.

„Zjistili jsme to pár minut před začátkem duelu, že Viktor nenastoupí. Myslím, že nám všem problesklo hlavou něco jako: OK, co dál je nového?“ narážel na konstantní marodku s humorem Boyle.

Obrana se ale bez Hedmana semkla a nedávala soupeři příliš prostoru. „Hodně vystupovali a tlačili na nás, což ústilo v naše chyby. Byli jsme taky trochu pomalí. V jejich hře šla naopak vidět naléhavost,“ vykládal Trevor Lewis z tábora poražených.

Právě naléhavost Lightning nyní potřebují. Na play-off momentálně ztrácejí čtyři body, ale mají zápas k dobru.

S Bishopem i Hedmanem v sestavě by navíc mohla vzrůst síla mužstva, které neprožívá zrovna jednoduchou sezonu. I přes všechny komplikace by však nepostup do vyřazovacích klání byl pro tým pod vedením Jona Coopera velkým neúspěchem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.