bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeřábek nepřesvědčil, Edmonton ho vyřadil z kádru

1. října 2018, 12:00

Jiří Lacina

Před pýr týdny to vypadalo hodně nadějně. Po vážném zranění Andreje Sekery podepsal Jakub Jeřábek, toho času volný hráč bez omezení, s Edmontonem ročním smlouvu na milión dolarů. Ta šance vypadala reálně. Jenomže na konci přípravy je veškerá radost pryč. Bývalý obránce Plzně si místo v týmu Oilers nevybojoval.

Krátká agenturní zpráva přinesla v neděli večer informaci, že klub umístil Pontuse Aberga na listinu nechráněných hráčů, odkud si ho může stáhnout zdarma kdokoli. Pakliže se tak nestane, zamíří na farmu k Bakersfield Condors. Stejný osud čeká Jeřábka, snad jen s tím rozdílem, že Edmonton nabídnul i možnost přesunu zpět do Evropy.

„Ten pocit byl, že zkusí spíš nějaký evropský tým, než by šel dolů na farmu, protože taková je jeho hokejová minulost,“ odepsal k celé kauze v emailu Petru Adlerovi edmontonský novinář Jim Matheson. „Jenomže jeho agent říká, že v tomto směru není nic na obzoru. Je na waiver listu, aby mohl být přeřazený do Bakersfieldu. Z waiveru si ho ještě může vzít někdo v NHL.“

Jeřábek odešel zkusit štěstí za moře před rokem. Účastník dvou mistrovství světa strávil sezónu 2016-07 v Podolsku v KHL, načež podepsal smlouvu s Montrealem. Tam se loni nejdřív také neprosadil a sezónu začal na farmě v Lavalu. Když ho Canadiens vytáhli nahoru, zvolna se rozehrál na úroveň, kdy ho lidé z klubu hlasitě chválili. Krátce nato mu ukázali, jak pokrytecký je někdy profesionální sport. Na konci února přišla výměna do Washingtonu.

Sešel se tu vedle jiných s Michalem Kempným, jehož Capitals přivedli pro změnu z Chicaga. Zdálo se být málo pravděpodobné, že by oba Češi nastoupili současně v sestavě Washingtonu, černý Petr nakonec zůstal v ruce Jeřábkovi. Zatímco Kempný prožil po boku Johna Carlsona fantastický závěr sezóny a nejspíš zachránil svou kariéru v NHL, Jeřábkovo jméno není ani na Stanley Cupu.

Nabídnutou příležitost od Edmontonu bohužel sedmadvacetiletý zadák nevyužil. Vaz mu zlomily špatné výkony. „Předváděl něco jiného, než se čekalo. Příliš mnoho chyb v defenzivě. Edmonton má navíc dva mladé šikovné kluky – Ethan Bear a i Evan Bouchard hráli v trénincích a exhibičních zápasech lépe,“ dodává Matheson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.