bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jednání na mrtvém bodě. Naše představy se rozchází, říká Pointův agent

20. září 2019, 17:15

Jan Vojkůvka

Jednání mezi Tampou Bay a Braydenem Pointem je všelijaké, rozhodně však ne blízko úspěšné dohody. Alespoň to řekl Gerry Johannson, agent třiadvacetiletého Pointa, jenž patří do skupiny stále nepodepsaných omezeně volných hráčů.

„Naše představy se rozchází,“ uvedl Johannson v rozhovoru pro stanici TSN 650. „Ale celou dobu říkám, že dohoda se dá dojednat během jednoho dne, pokud jste tomu nakloněni. Věci se tak mohou rychle změnit, ale zatím tak blízko nejsme.“

Pro Johannsona je trochu nečekané, že jednání trvá tak dlouho. „Je to trochu překvapení, že jsou naše představy i v tuto pokročilou dobu tak vzdálené. Ale na druhou stranu, každé vyjednávání je trochu jiné.“

Třiadvacetiletý centr má za sebou životní sezonu. Svůj čuch na góly sice prokázal už v ročníku 2017/18, kdy nasázel 32 branek, ale v uplynulé sezoně zaznamenal dokonce 41 branek, ke kterým přidal 51 asistencí. V kanadském bodování celé NHL se umístil na skvělém 12. místě.

Jenže start sezony nové bude pro něho mnohem obtížnější. Už i kvůli tomu, že zmeškal začátek tréninkového kempu a dohoda je navíc v nedohlednu. „Rozhodně to nebyl náš plán ani záměr. Ale myslím, že získání dohody, která je pro něho spravedlivá, je pro nás důležitá.“

Podle Johannsona je skvělou inspirací například smlouva, jíž získal Mitch Marner, který uzavřel šestiletý kontrakt v hodnotě 65,3 milionů dolarů. To dělá průměrný roční výdělek 10,9 milionů. „Myslím, že to byl velmi dobrý obchod a je to určitě meta, na které pracujeme,“ poodhalil záměry.

To se ovšem vůbec neshoduje se záměry Tampy. Ta má pod platovým stropem volných necelých 8,5 milionů dolarů a myslet musí i do dalších let. Navíc nejvyšší roční částka, kterou Tampa má podepsanou, je 9,5 milionů pro Nikitu Kučerova, jenž v uplynulé sezoně zaznamenal 128 kanadských bodů. 

A tak Johannson připouští, že i kratší překlenovací smlouva by Pointovi mohla stačit. „Jsme tomu otevření. Vlastně jakémukoliv scénáři,“ podotkl. „V Tampě jsou hráči, co mají dlouhodobé smlouvy, ale také překlenovací kontrakty. Krátkodobá dohoda je také možná, o tom není pochyb,“ potvrdil.

Point je vedle Mikka Rantanena, Patrika Laineho, Kyla Connora a Matthew Tkachuka dalším z řady omezeně volných vycházejících hvězd svých týmů. Jejich nároky týmy a generální manažery trápí. A začátek nové sezony se nezadržitelně blíží. Přinejmenším u Braydena Pointa se zdá, že jednání budou přitom ještě dlouhá a tvrdá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.