bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeden zápas a dost. Jeřábka si nikdo nevybral, St. Louis ho poslalo na farmu

1. listopadu 2018, 8:01

Adam Bagar

Zadák Jakub Jeřábek se stěhuje z St. Louis na farmu do San Antonia. Blues ho předtím zařadili na listinu volných hráčů, odkud si ho ale žádný jiný klub z NHL nevybral.

Blues získali sedmadvacetiletého beka na konci září z Edmontonu výměnou za výběr v šestém kole draftu NHL. Jakub Jeřábek má uzavřený roční jednocestný kontrakt na milion dolarů, tento příjem tak má zajištěn i při působení na farmě v nižší AHL.

Při premiéře a zároveň i derniéře byl u všech inkasovaných gólů

Jeřábek na začátku svého působení u Blues nehrál, protože čekal na víza. Poprvé nastoupil až 11. října, kdy při výhře 5:3 nad Calgary byl na ledě u všech inkasovaných branek a navrch zapsal dvě trestné minuty. Na další šanci v St. Louis už čekal marně.

Plzeňský odchovanec v minulé sezoně v NHL debutoval. Nejdřív zapsal 25 startů a čtyři body za gól a tři asistence v Montrealu, pak přidal dalších 13 zápasů včetně play off a slušných pět bodů (1+4) ve Washingtonu, který slavil premiérový Stanley Cup.

Jeřábek si v AHL zahrál už loni, v 17 zápasech nasbíral 11 bodů

Teď Jakub Jeřábek, jenž před loňským odchodem do zámoří hrál v Kontinentální lize za ruský Podolsk, míří do AHL. V té si zahrál už loni při angažmá u Canadiens, na farmě v Lavalu nasbíral v 17 zápasech jedenáct bodů za jeden gól a deset asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.