bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeden triumf nám nestačí, chceme úspěch zopakovat, zní z tábora St. Louis

16. září 2019, 20:00

Jiří Sameš

Se ziskem jednoho Stanley Cupu se nespokojí, organizace St. Louis Blues hlásí další útok. Podaří se jim snad i letos zvednout nad hlavu nejcennější sportovní trofej?

„Jeden triumf nám nestačí," řekl o víkendu útočník Vladimir Tarasenko.

„Už nechceme prohrávat. Myslím, že máme velmi dobrou mladou partu a je skvělé, že hned na úvod své kariéry získala zkušenosti s play-off," pokračoval.

„Než jsme loni uspěli, řekl bych, že nám jedno vítězství postačí. Nyní ale chceme triumfovat znovu," doplnil ještě.

Blues se v sezoně 2018-2019 podařilo vyhrát Stanley Cup poprvé v historii, do National Hockey League vstoupili ročníkem 1967-1968. 

První polovina minulé sezony jim vůbec nevyšla. 3. ledna měli na svém kontě bilanci 15-18-4, přičemž se nacházeli na posledním, jednatřicátém místě celé zámořské soutěže.

Od zmiňovaného data ale zabrali, zapsali bilanci 30-10-5 a nakonec skončili v tabulce Západní konference na pátém místě se ziskem 99 bodů.

Následně v play-off postupně porazili Winnipeg Jets (šest zápasů), Dallas Stars (sedm zápasů), San Jose Sharks (šest zápasů) a ve finálové sérii samozřejmě Boston Bruins (sedm zápasů).

Stíhací jízda ve druhé polovině posledního ročníku Bluesmany pochopitelně motivuje k dalším úspěchům.

„Jsme hladoví. Jednou vyhrajete a prostě chcete uspět znovu," zmínil útočník Alexander Steen.

„Je to docela návykové. Pocit úspěchu, který chcete opakovat," dodal.

V průběhu léta St. Louis ztratilo obránce Michaela Del Zotta (16. července podepsal s Anaheim Ducks) a útočníka Pata Maroona (24. srpna se upsal Tampa Bay Lightning). Jinak se ale jejich tým nezměnil.

Blues nadcházející sezonu zahájí 2. října domácím duelem proti Washington Capitals. Vědí přitom, že si na ně soupeři budou dávat velký pozor.

„Když se zpětně ohlédnu, v minulých letech jsme proti úřadujícím šampionům ze sebe vždy chtěli dostat to nejlepší," poznamenal útočník Brayden Schenn. 

„Teď musíme maximálně využít tréninkového kempu, abychom zapracovali na rychlosti. Musíme také zapomenout na poslední ročník."

„Samozřejmě, užili jsme si legraci. Jakmile ale jednou uspějete, chcete tak učinit znovu," sdělil ještě.

Oslavovat zisk Stanley Cupu mohli dlouhé tři měsíce, nyní je na čase otočit stránku. Začíná se totiž zase od nuly.

„Je potřeba zapomenout na loňský úspěch, před sebou máme spoustu nové práce a úkolů," uvědomuje si hlavní trenér Craig Berube, jenž mimochodem 24. června s týmem podepsal tříletou smlouvu.

„Soutěž je tvrdá a my musíme být připraveni obstát," řekl dále.

Zvládnou hokejisté St. Louis napodobit Pittsburgh Penguins, kteří obhájili svůj triumf v sezoně 2016-2017?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.