bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je dobré vidět, že se jim daří, říká na adresu svého bývalého zaměstnavatele Tavares

26. ledna 2019, 10:30

Jiří Sameš

Útočník John Tavares minulé léto po devíti sezonách opustil New York Islanders, přičemž podepsal s Torontem Maple Leafs sedmiletý kontrakt na celkem 77 milionů dolarů. Ačkoliv sice Maple Leafs letos prožívají velmi dobrou sezonu, jsou v době přestávky určené pro Utkání hvězd NHL 2019 v tabulce až za Islanders.

Maple Leafs patří v tabulce Atlantické divize druhé místo se ziskem 62 bodů. Islanders se v tabulce Metropolitní divize nacházejí na první příčce, přičemž mají na svém kontě 63 bodů.

Co říká na adresu svého bývalého zaměstnavatele, který patří k velkým překvapením letošní sezony, Tavares?

„Prožívají skvělou sezonu. Hrají velmi dobře defenzivně. K úspěchům jim samozřejmě také hodně pomáhají brankáři,“ hodnotí letošní výkony Ostrovanů Tavares.

Islanders jsou v National Hockey League aktuálně nejlepším týmem, co se defenzivy týče. Za 49 zápasů inkasovali pouze 122 branek (2.49 branek na zápas). Minulou sezonu přitom byli v defenzivě nejhorší (296 inkasovaných branek).

Brankáři Thomas Greiss, Robin Lehner si oba drží procentuální úspěšnost zákroků vyšší než 92.0. Lehner je dokonce, co se procentuální úspěšnosti zákroků týče, nejlepším gólmanem NHL (93.1). Jeho průměr obdržených branek je 2.02 (rovněž nejlepší číslo v lize).

„Je zřejmé, že hlavní příčinou jejich letošních úspěchů je zlepšená defenziva. Je dobré vidět, že se jim daří,“ pokračuje Tavares.

Jednička draftu 2009 prý s několika bývalými spoluhráči udržuje kontakt. Prioritou číslo jedna je ale Toronto.

„Znám tam spoustu lidí. S několika jsem navíc stále v kontaktu a máme velmi dobrý vztah. Prožívají velmi dobrou sezonu. Mým cílem je ale samozřejmě pomáhat Maple Leafs,“ dodává Tavares.

Osmadvacetiletý Kanaďan, který má letos v 49 zápasech 30 gólů a celkem 54 kanadských bodů, proti Islanders už jednou nastoupil. Isles 29. prosince zvítězili na ledě Maple Leafs 4:0.

Na Long Island Tavares poprvé jako soupeř zavítá 28. února.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.