bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je Backes na odchodu z Bostonu?

16. července 2019, 15:53

Šimon Rogner

Jen málo týmů se může ve svých defenzivních řadách spolehnout na tak kvalitní mladé obránce jako Boston. Bohužel pro Bruins ani Brandon Carlo, ani Charlie McAvoy nemají na příští ročník smlouvu, a pokud jim generální manažer Don Sweeney nechce dát přemosťovací kontrakty, bude muset nějaké místo uvolnit. A právě zde přichází jméno Davida Backese.

Není žádným tajemstvím, že pětatřicetiletý útočník se Bruins už nějakou tu dobu nevyplatí. V minulé sezóně si v 70 utkáních připsal 20 bodů (7+13) a pravidelně hrál ve třetí nebo čtvrté formaci, na pozici, která zdaleka neodpovídá jeho vysokému šestimiliónovému platu. Ten mu navíc bude klub vyplácet ještě dvě sezóny.

Medvědi by se tohoto závazku rádi zbavili a možná najdou způsob, jak to udělat. Podle ligového zdroju, který cituje web bostonhockeynow.com, by o Backese mohli být zájem New Jersey Devils. Zadarmo to však nebude.

Ďáblové mají k dispozici téměř 20 miliónů dolarů – a několik chráněných volných hráčů (Pavel Zacha, Mirco Mueller, Will Butcher a Connor Carrick) – a můžou si tak Backesův kontrakt relativně bez problémů dovolit.

Prvním problémem však bude omezená klauzule o nevyměnitelnosti. V rámci ní si může Backes vybrat seznam osmi týmů, do kterých je ochoten být vyměněn. Sweeney už o tento seznam požádal, zda na něm Devils jsou, je zatím neznámé. Pokud tomu tak nebude, může ho samozřejmě Boston požádat, zda by i přesto nebyl ochoten takový trejd akceptovat.

Ptáte se, co na jeho akvizici může získat New Jersey? Dobrá otázka, o gólové a bodové příspěvky se jednat nebude. Backes ale může v mladém týmu stát vítaným veteránem se zkušenostmi a hráčem schopným vyhrávat souboje před brankou či se v bitce zastat mladších spoluhráčů.

Co však bude Ďábly zajímat podstatně více, jsou další části případné výměny. Podobně jako muselo Toronto při výměně Patricka Marleaua do Caroliny přihodit volbu v prvním kole draftu, budou muset podobnou cenu zaplatit i Bruins. A je otázkou, zda to pro ně bude přijatelné.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.