bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jaškin, Nosek a Rittich se přihlásili k arbitráži. Dostanou smlouvu ještě před ní?

6. července 2018, 11:00

David Jahoda

Dohromady 44 chráněných volných hráčů se přihlásilo v NHL k arbitráži. Mezi nimi i tři Češi – útočníci Dmitrij Jaškin ze St. Louis s Tomášem Noskem z Las Vegas a brankář Calgary David Rittich. Ve většině případů však vyjednávání o nové smlouvě až k nezávislému soudu nedojdou, a je tak možné, že i český trojlístek se nakonec dohodne na kontraktu ještě před arbitrážním slyšení, které není jednoduché absolvovat.

K arbitráži se letos v NHL přihlásilo o 14 hráčů více než tomu bylo v minulém roce. Z loňských třech desítek hokejistů ale nakonec vyřešil svoji budoucnost až před nezávislým soudem jen jeden hráč, a to obránce Nate Schmidt z Las Vegas. Kluby i hráči se snaží dohodnout na nové smlouvě bez rozhodnutí třetí strany i kvůli tomu, aby se vyhnuli výměně názorů, které nemusí být pro jednu, ani druhou stranu příjemné. 

S velkou pravděpodobností tak i nyní dojde valná část ze 44 hráčů ke shodě s klubem ještě před arbitráží. Jeden z nich už dokonce smlouvu má. Jen pár hodin poté, co do světa vyšla zpráva o tom, kteří hráči využili svého práva se k arbitráži přihlásit, se na nové dvouleté smlouvě dohodl obránce Caroliny Trevor van Riemsdyk.

K arbitráži se přihlásila i opora Vegas William Karlsson

K arbitráži se přihlásily i hvězdy minulé sezony brankář Winnipegu Connor Hellebuyck (přihlásil se i předešlý rok, ale nedošlo k ní), finalista v hlasování o Vezinovu trofej pro nejlepšího gólmana NHL, či William Karlsson, který byl se 78 body v základní části nejlépe bodujícím hráčem nováčka z Las Vegas. Doteď pobíral jen milion dolarů ročně a může se těšit na výrazné přilepšení.

Jedním ze tří hokejistů Golden Knights, kteří se zapsali k arbitráži, je i český útočník Tomáš Nosek, jemuž skončila dvouletá smlouva s ročním příjmem 625 tisíc dolarů. I jeho peněženka by odteď měla být naducanější. Dalšímu českému forvardovi Dmitriji Jaškinovi, jenž je v NHL už šest let věrný barvám St. Louis Blues, zajišťovala právě uplynulá dvouletá smlouva jeden milion dolarů ročně. Brankář David Rittich, který je třetím z českých hráčů přihlášených k arbitráži, si v minulém ročníku přišel na 725 tisíc dolarů. 

Smlouva maximálně na dva roky

Pokud dojde až k slyšení u nezávislého soudu, musí se následné výsledné smlouvy ubírat podle určitých pravidel. Hráč nesmí dostat smlouvu na delší časový úsek než jsou dvě sezony a nemůže dostat menší část peněz než 85 % z minulého ročního platu. 

Potenciální slyšení před nezávislým soudem budou na programu od 20. července do 4. srpna. Soud částku, kterou hráč dostane, musí vyslovit do následujících 48 hodin. Kolik hráčů nakonec bude muset podstoupit nepříjemnou argumentační třenici? 

Kompletní přehled hráčů přihlášených k arbitráži

Anaheim Ducks: Brandon Montour

Calgary Flames: Garnet Hathaway, Mark Jankowski, Brett Kulak, Elias Lindholm, David Rittich

Carolina Hurricanes: Trevor van Riemsdyk (už podepsal smlouvu)

Colorado Avalanche: Patrik Nemeth, Matt Nieto

Dallas Stars: Mattias Janmark, Devin Shore, Gemel Smith

Florida Panthers: MacKenzie Weegar

Minnesota Wild: Mathew Dumba, Jason Zucker

Montreal Canadiens: Joel Armia, Phillip Danault

Nashville Predators: Miikka Salomaki

New Jersey Devils: Blake Coleman, Stefan Noesen

New York Islanders: Brock Nelson

New York Rangers: Kevin Hayes, Brady Skjei, Ryan Spooner, Jimmy Vesey

Ottawa Senators: Cody Ceci, Mark Stone

Philadelphia Flyers: Taylor Leier, Alex Lyon

Pittsburgh Penguins: Jamie Oleksiak

San Jose Sharks: Chris Tierney

St. Louis Blues: Joel Edmundson, Dmitrij Jaškin, Oskar Sundqvist

Vancouver Canucks: Troy Stecher

Vegas Golden Knights: William Karlsson, Colin Miller, Tomáš Nosek

Washington Capitals: Liam O’Brien

Winnipeg Jets: Marko Dano, Connor Hellebuyck, Adam Lowry, Brandon Tanev, Jacob Trouba

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.