bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jaškin k arbitráži nepůjde, St. Louis se upsal na rok

8. července 2018, 7:00

Šimon Rogner

Potenciální arbitráži se včera večer jako první ze třech Čechů, kteří o slyšení požádali, vyhnul český útočník Dmitrij Jaškin, jenž minimálně rok zůstává v St. Louis. Pětadvacetiletý forvard uzavřel s Blues roční kontrakt s platem ve výši 1,1 miliónů dolarů a oproti předchozí smlouvě si o sto tisíc polepšil.

Dmitrij Jaškin obléká dres Blues už šest sezón a ani na tu sedmou barvy měnit nebude. Před pár dny se sice stal chráněným volným hráčem a předevčírem pak jedním ze 44 hráčů, kteří se přihlásili k arbitráži, ale krok to byl pouze formální, kontrakt byl totiž už v té době na spadnutí.

Oficiálně ho klub oznámil včera večer a konečný verdikt zní: jeden rok a 1,1 miliónů dolarů. Vytáhlý český útočník narozený v Omsku tak dostane oproti předchozí dvouleté smlouvě o sto tisíc přidáno. Děkovat za to může svému v kariéře druhému nejproduktivnějšímu ročníku, ve kterém v 76 zápasech vstřelil šest branek a celkem zaznamenal 17 bodů.

Dmitrij Jaskin has agreed to a one-year contract worth $1.1 million. https://t.co/4xvFaL4Nle #stlblues

— St. Louis Blues (@StLouisBlues) 7. července 2018

Jaškin dostal v minulé sezóně po dvou letech konečně znovu více prostoru (v průměru odehrál 12 minut a 27 sekund, o minutu více než v sezóně předtím), ale jeho nejčastějšími spoluhráči byli Kyle Brodziak a Scottie Upshall. Ti směrem dopředu nijak výrazně zrovna nevybočují, takže minuty vedle ofenzivně vybavenějších hráčů by českému dlouhánovi mohly prospět.

Tady je ovšem problém. Generální manažer Doug Armstrong se totiž 1. července vydal na nákupy a rozhodně nezahálel. Na čtyři roky se upsal navrátilec David Perron, z Toronta pak přišel na tři sezóny Tyler Bozak a na konci prvního přestupového dne dorazil v rámci trejdu Ryan O'Reilly.

Tým sice v rámci posledně zmiňované transakce opustili Vladimír Sobotka, Tage Thompson a Patrik Berglund, nicméně na příští sezónu by po celém ročníku vynechaném kvůli zranění měl být připraven Robby Fabbri (roční kontrakt na 925 tisíc), prodloužili také Nikita Soshnikov (1 rok, 800 tisíc) a Oskar Sundqvist (1 rok, 700 tisíc) a jako volný hráč přišel Jordan Nolan (1 rok, 650 tisíc).

Jaškin má sice ze všech zmiňovaných největší plat i nejvíce zkušeností, ovšem pokud chce pomýšlet na lepší pozici, bude muset ukázat, že se dokáže znovu přiblížit alespoň hranici 20 bodů. Na Mistrovství světa v Dánsku svoje schopnosti vedle kvalitních hráčů ukázal, teď je ještě potvrdit i na klubové úrovni.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.