bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jako Rocky Balboa! Michal Neuvirth se ve Philadelphii uvedl zbrusu novou maskou

1. září 2015, 11:45

Vojtěch Balon

“Nejde o to, kolik ran inkasuješ, ale kolik jich uneseš, a přesto se zvedneš. Kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě, jen tak se vítězí!” Tak zní slavná hláška hlavního hrdiny Sylvestera Stallonea z filmu Rocky. Podobným krédem se řídí i český brankář Michal Neuvirth, s nímž se v posledních sezónách osud také příliš nemazlil. Rockyho Balbou si dokonce nechal vyobrazit na svou novou masku.

Michal Neuvirth zažil rozporuplnou uplynulou sezónu. V Buffalu začal jako dvojka, ale postupně začal podávat lepší výkony než Jhonas Enroth. Když byl švédský gólman vyměněn do Dallasu, zdálo se, že místo brankářské jedničky Sabres má Neuvirth jisté. Jenže člověk míní, osud mění. Jakkoliv se to může zdát absurdní, ústecký rodák chytal tak dobře, že jej boss Tim Murray poslal o dům dám – k newyorským Islanders. To aby si pojistil, že Šavle zůstanou v ligovém podpalubí, aby si zajistili služby Connora McDavida, popřípadě Jacka Eichela. 

Nepříliš úspěšná mise na Long Islandu měla krátkého trvání, nyní je Neuvirth namotivovaný jako nikdy dřív. Ve Philadelphii sice začne jako náhradník Stevea Masona, ten však výraznou část loňského ročníku promarodil a nad tím, jak jej budou zdravotní trable omezovat, nadále visí otazníky.

A teď už k samotné masce:

Povedený kousek, nemyslíte?

Neuvirth si volbu nového angažmá pečlivě promýšlel, Philly mu doporučil i jeho bývalý spoluhráč z juniorských reprezentací Jakub Voráček. “Potkali jsme se a říkal mi, že Flyers jsou skvělou organizací a je tady super parta. Podepsal jsem tu hlavně díky němu,” svěřil se Michal Neuvirth Timu Panacciovi z CSN.

Nezbývá, než mu držet palce, aby jeho štace u Letců byla povedenější než ty dvě předchozí. Kolik zápasů podle vás odchytá v novém ročníku?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.