bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak se další Švéd zapsal do historie Rangers. Nevím, co se to děje, směje se Zibanejad

7. října 2019, 18:04

Jan Vojkůvka

Dosavadním maximem šestadvacetiletého Miky Zibanejada bylo 74 kanadských bodů. Vždy patřil hlavně k hráčům, kterým není cizí fyzický hokej a až do minulé sezony se o něm nedalo tvrdit, že by byl produktivním lídrem. Jeho vstup do ročníku 2019/20 se ovšem zapsal do historie New Yorku Rangers.

Není prvním švédským hokejistou, který se do historických tabulek týmu dostal. Jeho mnohem slavnější krajan, brankář Henrik Lundqvist, je dlouholetou oporou newyorské organizace. Stále se lepšící Zibanejad ovšem dosáhl zkraje této sezony něčeho, co před ním dokázal jen Rod Gilbert v sezoně 1976/77.

Během prvních dvou zápasů nasbíral 8 kanadských bodů za 4 branky a 4 asistence. Právě Gilbert je v historii Rangers jediným hráčem, který dokázal také v prvních dvou utkáních sezony dosáhnout na 8 bodů.

„Ani nedokážu vysvětlit, co se to právě děje,“ smál se po utkání s Ottawou Zibanejad, jenž vsítil hattrick a přidal jednu asistenci. „Toto je místo, kde jsem začínal a kde jsem dostal první příležitost hrát NHL a jsem za ni nesmírně vděčný,“ připomněl Švéd své začátky v NHL v dresu Senators. „Přijet sem a dát hattrick, to je večer, na který dlouho nezapomenu.“

Mladý Švéd s íránskými kořeny nastupuje ve formaci s dvěma Rusy - Pavlem Bučněvičem a Artěmijem Panarinem, který organizaci posílil v létě. Sezonu zahájil gólem a třemi asistencemi proti Winnipegu, čímž výrazně pomohl v přestřelce, kterou Rangers vyhráli 6:4. Proti Ottawě byl dokonce u všech branek při výhře 4:1.

„Hraji s dobrými spoluhráči, úžasnými hokejisty. Dostávám se do spousty šancí a nějak mi to teď padá. Pokusím se toho využít tak moc, jak to jen půjde,“ podotkl.

V minulé sezoně dosáhl Zibanejad svých osobních rekordů ve statistikách a se 74 body za 30 branek a 44 asistencí byl nejproduktivnějším hráčem Rangers. Byť je jasné, že svůj současný průměr 4 bodů na zápas nebude moci udržet, rozhodně má při souhře s Bučněvičem a Panarinem, mezi nimiž vládne výborná chemie, našlápnuto k roku, v němž svá maxima překoná. A nemusí to být jen o pár bodů...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.