bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágrovi se chce hrát až do 55 let, koučovi se líbí jeho vlasy

11. ledna 2017, 17:00

Michal Belšán

Když v sezoně 2013/2014 hájil český legendární útočník dres New Jersey, prozradil novinářům, že je jeho plánem hrát až do padesáti let. V pondělí se s Floridou jako soupeř na led svého bývalého zaměstnavatele vrátil a byl tázán, jestli má stále stejný cíl. „Ne, chci hrát až do 55,“ odvětil s úsměvem.

Za měsíc a čtyři dny bude Jaromíru Jágrovi již 45 let, přesto stále aktivně hraje v NHL a posunul svoji věkovou hranici o dalších pět roků. „Prostě jsem se rozhodl, že to změním, protože se cítím dobře,“ řekl muž, který nedávno překonal Marka Messiera na druhém místě v historickém bodování NHL.

Jako téměř vždy mohla jeho odpověď obsahovat trochu humoru, na tom ale momentálně nesejde. Jágr si ve 42 odehraných zápasech této sezony připsal 25 bodů, což je v ofenzivně se trápící Floridě poměrně slušný počin. V posledních 10 zápasech si dokonce připsal 9 bodů (1 gól, 8 asistencí). „Cítím se v pohodě, problémy nejsou žádné,“ hlásí česká osmašedesátka.

Dva roky si navíc již pěstuje svůj populární účes z prvních let v NHL, tvz. mullet. Hlavní trenér a současně generální manažer Floridy Tom Rowe mu v tomto směru vyjádřil obdiv: „Ty jeho vlasy miluji, já sám nemám žádné,“ řekl šedesátiletý Američan.

Rowe si skutečnost, že může trénovat Jaromíra Jágra, užívá. „Je skvělé s ním spolupracovat. Svěřujeme se mu s mnoha nápady a on nám říká své názory na ně,“ prozradil. „Je to profík, jeden z největších, se kterými jsem se potkal. Je neskutečné, jak se sám připravuje na tréninky, mnoho mladíků by se od něj mělo učit. Rozhodně na to budu vždy vzpomínat,“ vyjadřuje Tom Rowe obdiv na Jágrovu adresu.

Jak je známo, legendární forvard se nikdy nefláká. Ba naopak, pravidelně si přidává dávky navíc. „Dělá to neustále,“ všiml si spoluhráč Vincent Trocheck, centr Floridy, který v dětství sledoval Jágrovo řádění v Pittsburghu. „Když si myslí, že se může v něčem zlepšit, jde na led a pracuje na tom.“

Podle Trochecka navíc Jágr může hrát tak dlouho, jak se mu to jen zlíbí. Možná skutečně bude brázdit ledy NHL až do vytoužených 55 let. „A i v tomhle věku vám budu poskytovat rozhovory,“ uzavřel interview se zámořskými médii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.