bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágra čeká jubilejní zápas, Anaheim v Pittsburghu začíná důležité venkovní turné

8. února 2016, 20:00

David Mekleš

Pondělní noc nabízí čtyři zápasy NHL. Jaromír Jágr odehraje svůj 1600. zápas v NHL a bude to proti Detroitu, v jehož brance nebude chybět Petr Mrázek. Ducks hrají na ledě Penguins, kde jim začíná dlouhý výjezd po kluzištích soupeřů a budou zde také bojovat o svou vítěznou sérii, kterou se pokusí protáhnout už na sedm utkání.

01:00 New York Rangers – New Jersey Devils

Potřetí v sezóně se spolu utkají Rangers a Devils a lépe se v předchozích dvou utkáních trochu překvapivě vedlo New Jersey, které dvakrát vyhrálo z toho jednou až po prodloužení. Oba týmy od sebe v tabulce Východní konference dělí jen čtyři body, ale na postavení obou mužstev je to hodně znát.

Rangers patří třetí příčka, Devils jsou až devátí. Můžeme zmínit, že obě organizace se spolu naposledy utkaly minulé úterý. Od té doby New York dvakrát vyhrál, když porazil Minnesotu a Philadelphii. Naopak New Jersey dvakrát prohrálo po samostatných nájezdech, poprvé proti Torontu a podruhé s Washingtonem.

V dresu hostů se opět neobjeví jejich druhý nejproduktivnější hráč Mike Cammalleri, který by měl podle zpráv vynechat i zítřejší zápas proti Edmontonu. Domácím bude kvůli otřesu mozku v sestavě chybět kapitán Ryan McDonagh, který nedohrál utkání proti Flyers, když dostal nečekanou ránu pěstí do obličeje od útočníka Waynea Simmondse. Šestý zápas v řadě vynechá kvůli zraněné noze Rick Nash. Do branky domácích půjde Henrik Lundqvist, za hosty bude chytat Cory Schneider.

01:00 Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks

Zajímavý zápas by se mohl hrát v Pittsburghu, kde domácí celek bude hájit osmé místo ve Východní konferenci proti rozjetému Anaheimu. Penguins mají na Východě stejně bodů (59) jako deváté New Jersey, které však odehrálo o dva zápasy navíc. V sestavě domácích bude potřetí v řadě chybět centr Jevgenij Malkin, jenž má problémy se zraněním v dolní části těla. Pens mají z posledních deseti střetnutí bilanci 6-2-2.

Sidney Crosby právě v těchto deseti duelech pokaždé bodoval (10+8). Stojí za zmínku, že v šesti předešlých utkáních dal kapitán Penguins vždy aspoň jednu branku. Do brankoviště Pittsburghu se vrací Marc-André Fleury, jenž nedochytal páteční zápas proti Tampě Bay a o den později proti Floridě zůstal pouze na střídačce.

Anaheim v Consol Energy Center začíná sedmizápasovou venkovní šňůru. Pro Ducks je to hodně důležitý výjezd a potřebují ho nějakým způsobem zvládnout, aby si pojistili nebo třeba i vylepšili své šesté místo v Západní konferenci.

Tým z Kalifornie neprohrál už šest duelů po sobě a musí si hlídat hlavně výkony Arizony či Vancouveru, což jsou týmy ze stejné divize, které by Anaheim teoreticky mohly poslat do tuhých bojů o divokou kartu. Poprvé se proti svým bývalým klubům postaví David Perron a Carl Hagelin, kteří byli 16. ledna součástí společné výměny. Do klece Ducks půjde John Gibson.

01:30 Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning

Ottawu dnes na domácím ledě čeká hodně těžká šichta. Senators se pokusí obrat o body jeden z aktuálně nejlépe hrajících týmů v NHL. Tampa Bay přijíždí do hlavního města Kanady s parádní vizitkou, protože vyhrála deset z posledních jedenácti zápasů. Tým z floridského poloostrova je nyní na čtvrté pozici ve Východní konferenci, ale potřebuje dál bodovat, protože deváté New Jersey na něj ztrácí pouze tři body, ale nutno dodat, že oproti Lightning odehrálo o dva zápasy navíc. Do branky hostů půjde náhradník Andrej Vasilevskij.

Ottawa si v posledním zápase zastřílela proti Torontu, které porazila 6:1. Tím odčinila předchozí porážku 2:7 od Edmontonu. Senators už nějaký čas nepodávají optimální výkony a proto jsou v tabulce Východní konference až na třináctou pozici. Postup do play off se kanadskému týmu v posledních týdnech hodně vzdálil a je pravděpodobné, že s blížící se uzávěrkou přestupů bude vedení kanadského týmu spíše přemýšlet o rozprodání části kádru než uvažovat o možném postupu mezi nejlepších šestnáct týmů ligy. Do branky domácích půjde Craig Anderson.

01:30 Detroit Red Wings – Florida Panthers

V posledním zápase noci na sebe narazí Detroit a Florida. Jaromír Jágr odehraje svůj 1600. zápas v NHL. Stane se teprve desátým hráčem v historii soutěže, kterému se něco podobného poštěstí. Florida je na druhém místě ve Východní konferenci, daří se jí vyhrávat důležité zápasy a míří do play off.

Zrovna poslední zápas však Floridě nevyšel podle představ. Panthers mířili za další výhrou, když ještě v 55. minutě utkání vedli nad Pittsburghem 2:0, ale nakonec prohráli 2:3 v prodloužení. Hořká porážka, ale i takové se v hokeji občas stávají. Důležité je se z toho poučit a pokusit se tuhle ztrátu odčinit na ledě Detroitu. Do branky Floridy jde náhradník Al Montoya.

Detroit je na sedmém místě ve Východní konferenci a potřebuje bodovat, aby se tam bezpečně udržel. Red Wings ve svém posledním zápase přehráli na domácím ledě New York Islanders 5:1, ale předtím prohráli právě s Floridou 3:6 a také s Tampou Bay 1:3. Uvidíme, jak se tradičnímu celku podaří odveta za čtvrteční utkání.

Red Wings budou mít v brance Petra Mrázka, který naposledy proti Floridě nechytal, a to by se na výkonu celého týmu mělo pozitivně projevit. Trenér Jeff Blashill se nechal slyšet, že v jedné formaci ponechá Henrika Zetterberga a Pavla Dacjuka, kteří spolu hráli právě proti Islanders a docela se jim spolu dařilo. Do utkání za Red Wings nezasáhne obránce Mike Green (poraněná třísla), místo něj si zahraje Jakub Kindl, který hrál naposledy za Detroit 29. prosince.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.