bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr v NHL stále chybí, Calgary ho zařadilo na listinu zraněných

15. ledna 2018, 9:15

Václav Jáchim

Hodně spekulací proudilo poslední dobou kolem Jaromíra Jágra. Týkaly se jeho dalšího pokračování v Calgary, resp. v NHL vůbec. Konkrétních zpráv moc nebylo, zatím je jisté, že legendární útočník zůstává na marodce. Vedení Calgary Flames nyní Jágra oficiálně zařadilo do seznamu zraněných hokejistů, klub tak učinil se zpětnou platností k 31. prosinci loňského roku.

Právě od Silvestra druhý nejproduktivnější hokejista historie NHL v lize nehraje. Tehdy nastoupil za Calgary naposledy, hráči Plamenů doma udolali Chicago 4:3 v prodloužení. Dnes v noci, kdy Flames vyzvali Carolinu, vynechal Jágr už šesté utkání. Příčinou jsou zdravotní potíže. Olympijský vítěz z Nagana utrpěl zranění v dolní části těla, podle některých zdrojů ho zlobí koleno.

Další budoucnost Jágra je nejasná. Kladenský odchovanec se léčí a hrát momentálně nemůže. Zařazením na listinu zraněných dal klub najevo, že nejde o žádnou drobnost. Představitelé klubu nemohou Jágra vyplatit ze smlouvy bez jeho souhlasu, další scénář nabízí různé varianty. V Calgary dali Jágrovi prostor, jeho odchod jinam v rámci NHL bude ale obtížný – minimálně do chvíle, kdy bude oficiálně na listině marodů.

I kdyby v nejslavnější soutěži český šampión pokračoval, bude v ohrožení jeho útok na historické maximum počtu zápasů v NHL. Pětačtyřicetiletý Jágr má na kontě 1733 startů a je zatím třetí, lépe jsou na tom jen Mark Messier (1756) a Gordie Howe, který sehrál 1767 zápasů. Po nočním utkání s Carolinou bude Flames zbývat do konce základní části 37 utkání, Jágr by jich k překonání Howea potřeboval 34. Znovu do akce půjdou borci Calgary až v sobotu, kdy je čeká duel s Winnipegem.

V Calgary nelitují. Kdyby byla možnost, udělali bychom to s Jágrem znovu, říká Burke

V průběhu týdne prezident Flames Brian Burke uvedl, že ať dopadne Jágrovo angažmá jakkoli, klub jeho angažování nelituje. "Experiment s Jágrem bychom podnikli znovu, kdyby se naskytla příležitost. Je to dobrý chlapík. Hrál dobře, když mohl. Byl hodně zraněný, zmeškal kemp, začal pozdě. Byla to pro něj opravdová smršť, a když máte roky, je toho na vás moc," uvedl Burke v rozhovoru pro kanadskou televizní stanici Sportsnet.

Jágr má v letošní sezoně na zdravotní trable smůlu. Vlastně celou kariéru se mu vyhýbala vážná zranění, teď je mimo hru. Během ročníku stihl vzhledem k potížím s třísly a kolenem jen 22 klání, připsal si v nich gól a šest nahrávek. Podle Elliotta Fridemana ze stanice Sportsnet měl Jágrův agent Petr Svoboda dostat do zástupců Flames svolení, aby jednal s potenciálními zájemci o výměně. Ihned se rozjely dohady a spekulace, podle některých z nich by se mohl Jágr vrátit do Evropy. Jasného ovšem není nic. Zatím...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.