bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr? Určitě v NHL ještě najde místo, nepochybuje floridský Bjugstad

13. července 2017, 20:00

David Jahoda

Od doby, kdy Florida Panthers do světa vypustila zprávu, že bezmála tříleté pouto s Jaromírem Jágrem je u konce, strhla se lavina debat, kam slavné číslo 68 zamíří. Od otevření trhu s volnými hráči uplynuly už skoro dva týdny, Jágr se ale stále nikomu neupsal. Jeho nyní už bývalý spoluhráč z Floridy, Američan Nick Bjugstad (na snímku uprostřed), se však v rozhovoru pro oficiální stránky NHL svěřil, že o herních kvalitách 45 letého útočníka nepochybuje a stejně tak nepochybuje o tom, že v nejlepší lize světa ještě najde práci.

Las Vegas, Montreal, nebo snad návrat do Pittsburghu? Spekulací okolo Jaromíra Jágr, který je stále volným hráčem, je spousty. Službami českého útočníka by nepohrdly ani týmy z KHL, o setrvání na Floridě, avšak ne v NHL, se vtipně pokusil tým Florida Everblades z nižší soutěže ECHL. Jágrův bývalý spoluhráč z mužstva Panterů, útočník Nick Bjugstad, si ale myslí, že kladenský odchovanec v nejlepší hokejové lize světa místo ještě najde.

„Když to není Florida, jsem přesvědčen, že si najde místo jinde,“ uvádí Bjugstad v rozhovoru pro NHL.com. Americký hokejista věří tomu, že tým, který se k podpisu Jágra odhodlá, svého rozhodnutí nebude litovat. „Hraje opravdu dobře. Myslím si, že mužstvo, které se s ním dohodne, z jeho podpisu bude těžit,“ míní útočník, který má s Panthers smlouvu na další čtyři sezony.

„Výkony Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua, kteří s ním hráli, rapidně vzrostly. Už předtím byli dobrými hráči, po jeho boku se ale stali skvělými.“

A o jaký benefit z Jágrova podpisu může jít? Bjugstad vyzdvihuje zejména Jágrův vliv na herní vývoj mladších spoluhráčů. „Dělal a dělá hráče kolem sebe lepšími, včetně mě. Myslím si, že výkony Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua, kteří s ním hráli, rapidně vzrostly. Už předtím byli dobrými hráči, po jeho boku se ale stali skvělými,“ komentoval zlepšování svých spoluhráčů v době, kdy hráli po boku Jaromíra Jágra.

I Bjugstad měl během téměř tří sezon možnost si s členem Triple Gold Clubu zahrát v jedné formaci. Možná nejvíc ale bude rodák z amerického Blaine vzpomínat na to, jak se několikrát stal terčem Jágrových pověstných vtípků. „Rád si ze mě dělal legraci. Často na mě dost zvláštním hlasem pokřikoval ‚Bjugy‘. Já jsem to ale bral v pohodě, protože to bylo od něj. A právě tohle je další věc, kterou Jaromír do týmu přináší. Jeho přítomnost v kabině, smysl pro humor a zápal do hry. Prostě skvělé,“ pravil Bjugstad.

Tým, který Jágra podepíše, bude šťastný, že ho má

Hned poté, co generální manažer Floridy Dale Tallon oznámil, že s Jágrem nadále nepočítá, se vyjádřil v tom duchu, že to pro něj bylo velice těžké rozhodnutí a že to, co Jágr pro celou organizaci udělal, včetně jeho samotného, se ani nedá měřit. Bjugstadova slova se o moc neliší. „Jenom ho vidět stále hrát na tak vysoké úrovni je neuvěřitelné. Zvlášť v dnešní době, kdy je v NHL složité odehrát 20 sezon, natož 25, nebo kolik jich on vlastně má,“ usmál se Bjugstad.

„Myslím si, že se na něho všichni dívali, jak dělá věci jinak. Jak trénuje, jak jí. Neumím dostatečně vyjádřit všechny pozitivní věci, které ho charakterizují. Ani mu nedokážu dostatečně poděkovat za všechno, co pro mě udělal. Jsem si jistý, že bude nadále přínosem. Tým, který ho podepíše, bude šťastný, že ho má,“ uzavřel Bjugstad povídání o Jágrovi. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.