bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr nekončí, Travelling Jagrs také ne. Skupinka nadšenců zvažuje túru po České republice

31. ledna 2018, 12:00

Jiří Lacina

Když Jaromír Jágr podepsal na prahu letošní sezóny s Calgary, měli upřímnou radost. Většina téhle party je totiž odtud, případně nedalekého okolí. „Svého“ Jágra měli doma, nemohli se dočkat, až jej budou pravidelně sledovat v akci. Nakonec to všechno nedopadlo, což ale pro Travelling Jagrs (Cestující Jágrové) rozhodně neznamená konec.

Česká legenda prošla waiver listem a nyní vyřizuje formality, aby mohla naskočit za Kladno ve WSM lize. Přestože Jágr v NHL skončil, jeho obdivovatelé to nemíní vzdát. Tak jako jejich idol chtějí pokračovat. Zbývá vyřešit si mezi sebou jak.

Parta zvažuje dvě možnosti. První je, držte se, návštěva České republiky! Přes oceán pochopitelně nepoletíte kvůli pár dnům. Trevor Freeman, známý jako dallasský Jágr, hovořil pro calgarský tisk o měsíci. Měsíční putování za Jágrem po českých stadiónech. Proč ne. Cestování si tihle chlapíci vetkli do názvu a Severní Amerika, kterou křižovali s Jágrem dosud, také není zrovna malá.

Skupina se už jednou zamýšlela za Jágrem do Evropy podívat. V roce 2015 chtěli navštívit pražský světový šampionát, kde český útočník ve 43 letech zářil a nakonec byl vyhlášený nejužitečnějším hráčem turnaje. Zájezd však tehdy zhatily pracovní povinnosti. „Bohužel to nevyšlo, ale plánujeme se do Česka, a především do Kladna, podívat,“ slíbil Tylor Keller našemu redakčnímu kolegovi Michalu Sobotkovi, který ho před lety na dálku zpovídal.

Druhá aktuálně probíraná možnost je využít platformu „GoFundMe“ a vybrat peníze na Jágrův návrat do NHL. GoFundMe slouží například pro účely podpory vážně nemocných nebo lidí čelících různým dramatickým životním nehodám. Travelling Jagrs si zkrátka odmítají připustit, že Jágr skončí v NHL jen 34 utkání za Gordiem Howem, kterého letos mohl s trochou štěstí překonat na prvním místě mezi hokejisty s nejvyšším počtem zápasů odehraných v základní části.

„Musíme se transformovat,“ uvědomuje si Freeman. „Plán navštívit Česko jsme probírali víckrát, protože jsme věděli, že tam jednou zakončí kariéru. Ten fond by měl vzniknout proto, aby překonal Gordieho Howea. Myslím, že je to skvělá příležitost ukázat, jak fanoušci Jágra milují.“

Jeho skalní fandové opírají svůj optimismus o to, že český veterán už jednou v NHL málem skončil. Po angažmá v Bostonu čekal na novou smlouvu až do pozdního července. Nakonec dostal nabídku z New Jersey. „Před pěti lety si lidé mysleli, že je po všem, ale nakonec rozepsal nové kapitoly,“ říká Keller, jenž má tu čest nosit ve skupině dres Rangers. „Jeho kapitola v Calgary skončila, to ale nic neznamená. Vždyť přece neumřel…“

Travelling Jagrs se nevzdávají možnosti, že Jágra ještě v budoucnu nějaký tým NHL osloví. Že se třeba na Kladně rozehraje a nakonec ho vezmou zpátky v Calgary. Bláznivé? Říká se, že s člověkem je to opravdu špatné, když přestane snít. „Chceme jen vyjádřit ten nejvyšší respekt člověku, který toho pro tuhle hru tolik udělal. Kdo ví, třeba až budou jednou v Hokejové síni slávy viset jeho brusle a dres, bude vedle i naše fotka,“ zasnil se Trevor Freeman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.