bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders zalepili díru ve středu třetího útoku

23. srpna 2019, 8:00

Josef Potůček

Ta škvíra na soupisce newyorských Isles byla do očí bijící. Po odchodu Valtteriho Filppuly zela na postu centra jejich třetí útočné vozby. Nově příchozí Derick Brassard by ji měl vyplnit.

Brzy dvaatřicetiletý rodák z quebeckého města Hull zde podepsal jednoletý kontrakt ve výši 1,2 milionu dolarů, ačkoliv ještě pár hodin předtím byl spojován s edmontonskými Oilers. Nakonec však jedna z posledních větších ryb letošního trhu volných hráčů doplavala na Long Island.

Protřelý GM Lou Lamoriello, který si v posledních dnech vykasal rukávy proklatě vysoko, když jen před pár dny podepsal dvojici svých útočníků Ho-Sanga a Dal Collea, nebyl odrazen skutečností, že v průběhu posledních tří let vystřídal Brassard hned pět klubů. Islanders jsou šestí. Jakkoliv lze označit štaci u konkurentů z Manhattanu, kde působil mezi roky 2013 až 2016, za povedenou, stejně jako následné působení v Ottawě, kam byl v červenci 2016 vyměněn za Mika Zibanejada, v Pittsburghu, na Floridě a naposledy pod Skalistými horami v Coloradu to zase tak žádná sláva nebyla. Očekávání do něj vložená na zmíněných adresách nebyla jednoduše naplněna.

Brassardova role by přitom měla být podobná té, kterou zastával v Pittsburghu, kde byl v pořadí za Crosbym a Malkinem též třetím centrem. V 54 zápasech s tučňákem na hrudi však rozvlnil síť pouze ve dvanácti případech a nevynikal ani při bránění.

Na Floridě, kam byl vytrejdován letos na začátku února se mihl pouze v deseti střetnutích (1+3), aby byl ještě před přestupní uzávěrkou odejit do Denveru, kde sice hned v úvodním duelu skóroval, ovšem ve zbylých 29 mačích (včetně 9 zápasů playoff) se trefil již jen třikrát. V bojích o Stanley Cup si připsal jediný bod za gólovou přihrávku.

Nelze se divit, že při otevření letošního hráčského trhu nebyla po jeho službách kdovíjaká sháňka. Ozvali se až Islanders, kteří jednoduše nechtěli přerozdělit svoji obávanou čtvrtou lajnu Matt Martin - Cal Clutterbuck - Casey Cizikas přesunem posledně jmenovaného o formaci výš. Obrovitý Fin Otto Koivula, který by v tamní hierarchii připadal dále v úvahu, není ve dvaceti letech na takovou úlohu ještě připraven a takového Tannera Fritze lze považovat spíše za náhradníka.

Lamoriello a spol. tak budou spoléhat na Dericka Brassarda, někdejší celkovou šestku vstupního draftu 2006, kolem kterého kdysi hodlali Columbus Blue Jackets zbudovat tým. Tehdy byl považován za nového Joe Sakica. Tím se již zcela jistě nestane, ale u Isles by svoji povadající kariéru nakopnout přeci jen mohl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.