bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders se vrací domů, Stars vyhlíží druhou vendetu za play-off

28. listopadu 2016, 20:00

Michal Belšán

Noc z dneška na zítřek nabídne pouze dva zápasy. St. Louis doma přivítá Dallas, který v posledních vyřazovacích bojích vyřadilo 4:3 na zápasy. Isles se pak po třízápasovém tripu, z kterého přivezli jen dva body, představí doma proti Calgary.

1:00 New York Islanders – Calgary Flames

Svěřenci trenéra Jacka Capuana jsou nadále nejhorším týmem v celé soutěži. Na kalifornském tripu uhráli pouze dva body, ačkoliv podle kouče rozhodně měli na víc. „Odehráli jsme snad tři nejlepší zápasy v sezoně, přesto to nestačilo, to zamrzí,“ řekl Capuano. „Je vidět, že ne všechno se vám daří tak, jak byste si přáli. Ale pokud v tom budete pokračovat, dočkáte se výsledků,“ věří hlavní kouč.

Islanders do zápasu půjdou s Thomasem Greissem v brance, mimo sestavu zůstanou Ryan Strome a Scott Mayfield. Sestava Newyorčanů zkrátka bude beze změn.

Calgary už se na toto klání těší, protože to pro Flames bude znamenat poslední utkání z šetizápasového tripu. Rozhodně si ale kanadský celek nijak špatně nevedl, podařilo se mu vyhrát v Detroitu, Columbusu i Bostonu. Momentálně zůstává ale tři příčky pod čarou postupu. V minulé sezoně oba vzájemné duely ovládli Islanders, což budou chtít Flames napravit už dnes v noci.

Mezi třemi tyčemi bude Brian Elliott, velká noc čeká na kanadského centra Marka Jankowskiho, jenž se dočká debutu v NHL. Před pár hodinami to povrdil hlavní trenér Plamenů Glen Gulutzan.

2:00 St. Louis Blues – Dallas Stars

Pikantnější duel se chystá ve Scottrade Center. Domácí Blues přivítají Dallas a ani jeden z týmů si nedá nic nadarmo. V každém bude ještě ležet rivalita z květnového play-off, kdy Bluesmani vyhráli sérii až v sedmém utkání, a to navíc na ledě svého soupeře. Oba celky se už utkaly 3. listopadu v Dallasu, kdy domácí vyhráli 6:2. I Blues tedy mají co napravovat...

Současně tým zkušeného kouče Kena Hitchcocka, jehož čeká poslední sezona, má teď pětizápasovou sérii na domácím ledě. Zahájil ji výhrou nad Minnesotou 4:3 po samostatných nájezdech a ve vítězné formě hodlá pokračovat. Navíc drží St. Louis druhé místo v Centrální divizi a jen tak ho nehodlá pustit.

To Dallas je momentálně pod čarou, a to hlavně kvůli špatnému skóre. Sice má stejně bodů jako osmý Nashville, jenže Predators mají rozdíl ve skóre +6 a Stars hned -15. Jen dva týmy v lize obdržely více branek – Calgary a Philadelphia.

Dallas také sráží marodka, na které se nacházejí Johnny Oduya, Jiří Hudler, Aleš Hemský a Mattias Janmark. První dva již začali o víkendu s týmem trénovat, ale na zápas neodcestovali. Z farmy byl povolaný zadák Stephen Johns.

Blues budou i nadále postrádat Alexandera Steena a Joela Edmundsona, absence těchto dvou jim ale evidentně až tak nevadí. V brance bude Jake Allen, do sestavy se dostane i Ty Rattie. Na tribunu usedne Nail Jakupov.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.