bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders se plní marodka, koho by mohli mít v hledáčku pro uzávěrku?

14. února 2020, 13:49

Jiří Sameš

New York Islanders se docela začíná plnit marodka, mimo hru mají aktuálně tři důležité hokejisty. Pochopitelně se tak spekuluje o možném posílení týmu před uzávěrkou přestupů. Koho by mohli mít v hledáčku?

Na listině zraněných hráčů nalezneme u Islanders už nějakou chvíli obránce Adama Pelecha a útočníka Cala Clutterbucka. Před pár dny k nim přibyl ještě útočník Casey Cizikas.

Posledně jmenovaný muž utrpěl v noci na středu, kdy Isles přivítali divizního soupeře, Philadelphia Flyers (výhra 5:3), řeznou ránu na levé noze a vynechá tři až čtyři týdny. 

Z důvodu absence dvou defenzivních útočníků se reportér Arthur Staple z uznávaného webu The Athletic domnívá, že by Islanders měli shánět posilu, jež vyznává stejný typ hry, a zaplní tak mezeru v sestavě. 

Vůbec nejlepší volbou může být útočník Jean-Gabriel Pageau. Obětují ale Isles za jeho příchod výběr v prvním kole draftu?

Jean-Gabriel Pageau není čistě defenzivní typ hokejisty. Avšak úspěšnost na vhazování 52.5% a devět kladných bodů v tabulce pravdy hovoří za vše. Navíc v jednom z nejhorších týmů v lize!

V sezoně 2019-2020 odehrál zatím 55 zápasů, přičemž v nich vstřelil 21 gólů a zapsal celkem 34 kanadských bodů. Třikrát skóroval při vlastním oslabení.

Pageau, sedmadvacetiletý Kanaďan, se může stát po skončení sezony 2019-2020 (1. července) neomezeně volným hráčem.

Aktuálně mu běží poslední rok z tříleté smlouvy na celkem 9.3 milionu dolarů, kterou podepsal s Ottawa Senators 17. července 2017. Působí zde celou svoji kariéru, tedy osmým rokem. 

Pokud nedopadne Pageau, mohou Islanders ukázat na někoho z trojice útočníků Luke Glendening, Derek Grant, Trevor Lewis. Ve všech třech případech by se samozřejmě jednalo o mnohem levnější záležitost, posilu.

Luke Glendening je neskutečně silný na vhazování, pyšní se úspěšností 57.5% (šesté místo v lize). Kontrakt má jinak i pro období 2020-2021.

V sezoně odehrál zatím 48 zápasů, přičemž v nich vstřelil šest gólů a zapsal celkem devět kanadských bodů.

Derek Grant prožívá nejlepší období v kariéře. V sezoně odehrál zatím 45 zápasů, přičemž v nich vstřelil 13 gólů (osobní maximum) a zapsal celkem 18 kanadských bodů.

Po letošním období může být neomezeně volným hráčem. Vyprší mu roční smlouva na 700 tisíc dolarů, podškrtlá s Anaheim Ducks 20. června 2019. 

Trevor Lewis se může stát taktéž po sezoně neomezeně volným hráčem. Aktuálně mu běží poslední rok ze čtyřletého kontraktu na celkem 8 milionů dolarů, který podepsal s Los Angeles Kings 25. června 2016. 

V sezoně odehrál zatím 44 zápasů, přičemž v nich vstřelil tři góly a zapsal celkem devět kanadských bodů.

Finance mimochodem nebudou pro Islanders žádný problém. Pod platovým stropem mají polštář o hodnotě 5.1 milionů dolarů.

Hokejisté Isles hráli po Utkání hvězd NHL 2020 sedm zápasů s bilancí 4-2-1.

V tabulce Metropolitní divize jsou nyní na třetím místě (bilance 33-17-6). Před pomyslnou hranicí mají náskok pěti bodů.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.