bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders budou měnit Hamonica. Hledání obchodního partnera však skýtá úskalí

19. listopadu 2015, 16:00

Michal Sobotka

Travis Hamonic je k mání. Generální manažer Islanders Garth Snow vyslal jasný signál. Kanadský obránce se z rodinných důvodů chce přesunout blíže ke svému rodnému městu St. Malo v Manitobě. Výměna Hamonica však skýtá několik problémů.

Nikdy není jednoduché zbavit se jednoho z nejlepších obránců. Hamonic mezi ně v Islanders patří a nic na tom nemění ani fakt, že hlavní pozornost v defenzivě Newyorčanů poutají Nick Leddy s Johnnym Boychukem. Pětadvacetiletý Hamonic požádal Ostrovany o výměnu už před sezonou. Nehledejte žádnou spojitost s přesunem do Brooklynu, Kanaďan chtěl pouze být blíž své rodině, která žije v Manitobě.

Hamonic už od svých deseti let vyrůstal bez otce, který zemřel na infarkt. Více o svém osudu vyprávěl v seriálu ESPN E60. Právě z toho důvodu by chtěl juniorský vicemistr světa z roku 2010 trávit více času se zbytkem své rodiny. Garth Snow se už nějakou dobu v zákulisí snažil zjistit, kam a za jakých okolností by mohl zadáka vyměnit. Jenže v tomto případě jej čeká hodně práce.

Ne snad, že by o Kanaďana nebyl zájem. Pětadvacetiletý pravák se kromě defenzivy výrazně zlepšuje také v útočné činnosti. Loni posbíral 33 bodů (5+28), což je od jeho vstupu do NHL nejlepší osobní výsledek. Navíc mu zbývají čtyři roky smlouvy s velmi přijatelnou výší gáže 3,875 miliónů za rok.

Působit by měl v Kanadě

Výrazné trable ale představuje protihodnota, kterou Snow plánuje za Hamonica získat. Nechce žádné drafty, ale klasickou výměnu kus za kus. Takže praváka do obrany, který by mohl hrát v prvních dvou párech. Bývalý brankář by navíc chtěl splnit přání svého věrného zaměstnance, což je výměna směrem do západnějších koutů Kanady.

V úvahu tedy připadají Winnipeg, Edmonton, Calgary nebo Vancouver. Na sociálních sítích se pochopitelně začalo diskutovat, kde talentovaný obránce skončí. Zmiňované celky ale nemají moc možností, které by odpovídaly poptávce. Hokejisté, kteří nejvíce odpovídají požadavkům Snowa by mohli být TJ Brodie z Calgary nebo Jacob Trouba z Winnipegu. S druhým jmenovaným by však Ostrované měli více práce, protože jedendvacetiletý bek ještě úplně nedorostl do svého potenciálu.

Snow z požadavků nesleví

Garth Snow doteď jednal tak trochu v ústraní. V posledních hodinách se však situace kolem Hamonica začala hodně medializovat a je velmi pravděpodobné, že nyní bude chtít generální manažer New Yorku situaci mírně urychlit. Na druhou stranu se nedá očekávat, že by svého klíčového obránce vyměnil za každou cenu, nebo snad dokonce slevil ze svých požadavků. „Obchod proběhne, až budou splněny Snowovy nároky. Těžko říct, jestli to bude tento týden, měsíc, nebo vůbec někdy,“ uvedl pro Newsday Arthur Staple, který má z novinářů pravděpodobně nejlepší přehled o klubu.

Hamonic byl Islanders draftován v roce 2008 jako 53. celkově. Za hlavní tým nastupuje pravidelně od sezony 2010/11 a vypracoval se mezi nejdůležitější obránce klubu. Na svém kontě má 342 zápasů a 114 bodů. S týmem se jednou podíval do Stanley Cupu, ale loni vypadl v prvním kole proti Washingtonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.