bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Iron Manova šňůra je u konce. Coglianův zápis do historie překazila suspendace

15. ledna 2018, 13:05

Jan Vojkůvka

Útočník Anaheimu Andrew Cogliano se do historie NHL jako Iron Man nezapíše. Poté, co nastoupil k 830 zápasům v řadě, se startu v dalším utkání kvůli dvouzápasové suspendaci nedostane. K tvrdému trestu se uchýlili ligoví činovníci za Coglianův faul na Adriana Kempeho ze zápasu proti Los Angeles.

Disciplinární komise NHL si v neděli posvítila na faul Andrewa Cogliana ze zápasu mezi Anaheimem a Los Angeles, ve kterém útočník Ducks nevybíravě trefil Adriana Kempeho při přechodu útočné modré čáry.

Problém Coglianova faulu spočíval v tom, že Kempe byl dávno bez kotouče, a přesto byl nedovoleně bráněn soupeřem, který ho navíc zasáhl ramenem do hlavy. Dalším Coglianovým prohřeškem bylo, že jeho ruce při kontaktu s Kempem okamžitě mířily směrem nahoru, místo aby zůstaly u těla.

Liga se po pečlivém přezkoumání celé situace rozhodla udělit Coglianovi trest na dva zápasy, což, kromě jiného, znamená, že třicetiletý útočník přišel o svůj rekordní zápis v počtu nepřetržitých startů v základní části NHL.

Cogliano je v historické tabulce tzv. Iron Manů na čtvrtém místě s 830 starty v řadě. Svou šňůru však kvůli vynucené přestávce už neprodlouží. Nadále tak před ním zůstávají Doug Jarvis (964 zápasů v řadě), Garry Unger (914) a Steve Larmer (884).

Nejdelší aktivní šňůru zápasů v řadě po útočníkovi Anaheimu převzal nyní obránce Keith Yandle z Floridy, který nastoupil 675 zápasům v základní části bez toho, aby jediný vynechal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.