bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

IIHF se potká s NHL a NHLPA – v sázce budoucnost mezinárodního hokeje

27. října 2019, 6:06

Jiří Sameš

Proces o nové kolektivní smlouvě se začíná pomalu rozvíjet, budoucnost mezinárodního hokeje je zde ale přitom podle uznávaného reportéra Sportsnetu Chrise Johnstona velkou překážkou. Za pár týdnů by ovšem třeba mohlo dojít k určitému pokroku.

„Přesně za dva týdny je na programu NHL Global Series ve Švédsku, Stockholmu," řekl Johnston v sobotu během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

„Očekává se návštěva prezidenta IIHF René Fasela, Garyho Bettmana (komisionář NHL – pozn. redaktora) a výkonného ředitele NHLPA Donalda Fehra," pokračoval.

„Bude tak příležitost, aby si všichni společně promluvili o budoucnosti mezinárodního hokeje," doplnil.

„Rozhovory o kolektivní smlouvě postupně probíhají, největší překážkou je přitom olympiáda a termín Světového poháru," zmínil ještě Johnston.

„Ačkoliv se toho poslední dobou moc neudálo, za dva týdny bude příležitost, aby se situace zlepšila," dodal.

Hokejisté National Hockey League měli možnost zúčastnit se olympijských her v období 1998 až 2014, v roce 2018 ale zůstali bohužel mimo. Nyní jsou v sázce olympijské hry v roce 2022, jejichž hostitelem bude čínský Peking.

Světový pohár v ledním hokeji potom nemá takovou minulost. Konal se totiž doposud pouze třikrát (1996, 2004 a 2016).

Čtěte také:
Mike Babcock v horkém křesle? Zatím prý není důvod k panice

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.