bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

I zadarmo drahý? Flames opět nabízejí finského gólmana, tentokrát Ortia

26. listopadu 2015, 16:00

Tomáš Zatloukal

S nadějí, že se historie, kterak tak ráda činí, bude opakovat, zapsali calgarští Flames na listinu nechráněných hráčů talentovaného brankáře Joniho Ortia. Doufají, že waiver listem projde podobně nepovšimnut jako jeho zkušenější krajan Karri Rämö. Jenže tentokrát to tak jednoduché dost možná nebude a některý z klubů NHL po kvalitním záskoku mezi tři tyče, navrch za nevelké peníze, sáhne. Pro Calgary by šlo o velkou prohru, již nyní je GM Brad Treliving masivně kritizován.

Trelivingovi se vyčítá, že Calgary do sezóny vstoupilo se třemi brankáři na soupisce, což je model, který v posledních letech aplikovala Minnesota a fungoval ji jen díky zraněním. Wild nyní mají k dispozici trojlístek ve složení Darcy Kuemper, Niklas Bäckström a Devan Dubnyk, což na první pohled může vypadat jako výhoda, nicméně k čemu pak asi poslouží sedmatřicetiletý veterán bez zápasové praxe? Bäckström vysedává na tribuně a čeká na výměnu.

Aby to samé nepotkalo jeho mladšího krajana Ortia, rozhodli se jej Flames vrátit do AHL, kde v minulosti odváděl velmi slušné služby. Do hry se totiž vrací Jonas Hiller a nikomu by neprospělo, kdyby Calgary s sebou vozilo tři gólmany, přičemž na jednoho by pokaždé zbyl Černý Petr. A logicky by šlo o Ortia, protože Hiller s Ortiem představují osvědčený tandem a společně dovedli Plameny za senzačním postupem do play-off. Ortiovi to navíc v nové sezóně vůbec nejde...

Během Hillerova zranění si Rämö přivlastnil post jedničky, odchytal všechny minuty v posledních 11 zápasech a konečně stabilizoval vratkou situaci v kleci Calgary. Ortio i přes slabou hru, kterou se stihl v říjnu (v listopadu se na led vůbec nedostal) prezentovat, představuje velmi lákavé zboží pro ostatní kluby, obzvláště pro ty potýkající se se zdravotními problémy gólmanů. Patří mezi ně Buffalo Sabres, Winnipeg Jets, Dallas Stars a čerstvě Montreal Canadiens.

Ortio by nevyšel vůbec draho, ročně stojí 600 tisíc dolarů, pozici dočasné dvojky by i přes marný vstup do právě probíhajícího ročníku mohl zvládnout. Případně po něm může sáhnout někdo s brankářským marodem na farmě. Pokud si Ortia, ve 24 letech stále perspektivního maskovaného muže, nikdo nevybere, zamíří do Stocktonu, u Heat nahradí čerstvě operovaného Kevina Poulina. Mimochodem, stejným směrem se dnes vydal český bek Ladislav Šmíd. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.