bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdy v pohybu. Působiště možná změní Tarasenko nebo Carter

17. prosince 2018, 14:00

David Zlomek

Tuto středu začne v NHL tzv. zmražení jakékoliv obchodní činnosti. To znamená, že hráči budou mít týden jistoty, že se nebudou stěhovat. Jenže hned potom to zase začne a spekulace se kolem nich budou točit až do trade deadline. V kruzích NHL tak začnou klasická škatulata.

V posledních dnech se začalo nahlas mluvit hlavně o hvězdě St. Louis Blues Vladimiru Tarasenkovi. Jeremy Rutherford, novinář z prostředí Bluesmanů, nedávno uvedl, že St. Louis budou prodávat a ochráněn není nikdo, dokonce ani Tarasenko.

V sobotu ho doplnil i kolega ze Sportsnet Nick Kypreos. „St. Louis už na tom nejsou tak špatně, jako byli na začátku, nicméně pořád jsou týmem, který je zbytkem ligy sledován,” uvedl Kypreos. „Víme, že generální manažer Doug Armstrong chce změnit vizáž kabiny. Tarasenko je zajímavý prvek. 1. července mu ve smlouvě vběhne v platnost klauzule o nevyměnitelnosti, takže spoustu týmů zajímá, jakým směrem se Blues vydají.”

Ve městě, kterému se přezdívá Brána na západ, plánují přestavbu. Tým se celou sezonu potácí u dna konference a nezdá se, že by mohl konkurovat týmům bojujících o vyřazovací boje. V Tarasenkovi ale mají poklad. A to v tom smyslu, že za něj může přijít velká protihodnota od celku, jenž pomýšlí na titul a potřeboval by poslední kousek do skládačky, kterým by mohl být právě Tarasenko, jenž platí za vyhlášeného střelce. 

„Je to výtečný střelec,” potvrdil Kypreos. „Zájem by měla třeba Carolina, která cítí, že bude mít v příštích letech dobrý tým a šanci na titul. Do poslední chvíle doufala, že získá Nylandera, takže pořád hledají střelce. 7,5 milionu ročně je dost, ale pořád to není 8,5 nebo 9. Zbývají mu čtyři roky, takže by to musel být velký obchod, ale hodně týmů v něm vidí příklad Phila Kessela, který přišel a ihned pomohl.”

Kdo dál by se mohl stěhovat? Chris Johnston uvedl, že Washington by se nebránil výměně mladého útočníka Andreho Burakovskijho. Mluví se o zájmu Vancouveru Canucks. Burakovskij je velký talent, avšak v posledních zápasech vypadl z obliby trenéra a v posledních třech utkáních do hry nezasáhl.

„Na trhu se o něm hodně mluví. Jedním z týmů, který by měl zájem, je rozhodně Vancouver Canucks,” potvrdil Johnstone. 

Elliotte Friedman, jeho kolega, dodal, že by to u Capitals nezůstalo bez odezvy, nahradit by ho chtěli zkušeným hráčem. „Capitals teď nezajímá budoucnost. Jestli vymění Burakovskijho, budou chtít někoho, kdo jim pomůže ihned,” dodal.

Posledním zmíněným hráčem byl Jeff Carter, toho času ve službách Los Angeles Kings. Ti jsou ve stejné situaci jako již zmiňovaní Blues. Vyměnit třiatřicetiletého Cartera by dávalo smysl, jenže budoucí majitel zkušeného útočníka by se musel ujistit, že v jeho týmu bude Carter šťastný a spokojený.

„Možná si pamatujete, když byl v roce 2011 vyměněn do Columbusu. Nevyšlo to,” vzpomíná Friedman. „Nebyl šťastný, takže to nefungovalo. Myslím, že týmy, co projeví zájem, jsou upozorněny, že pokud ho opravdu chtějí, musí se ujistit, že bude šťastný a že je nutné s ním pracovat,” zakončil spekulační okénko.

Stěhovat se můžou všichni tři zmínění, možná ale také nikdo. Trh NHL je nevyzpytatelný.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.