bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdy NHL opanovaly šampionát: Osmnáct mistrů světa i MVP turnaje

21. května 2018, 17:15

Jan Vojkůvka

Nedělní finále mistrovství světa v ledním hokeji, jež se konalo v uplynulých dvou týdnech v Dánsku, přineslo podruhé v řadě obrovskou radost švédskému národnímu týmu. A také jejich krajánkům z NHL, kterým byla odepřena účast na únorových olympijských hrách. Po vítězství nad Švýcarskem bylo korunováno hned 18 hráčů ze zámoří mistry světa, ale není to jediná stopa, kterou hráči z nejslavnější ligy světa v Dánsku zanechali.

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) také vyhlásila nejlepší hráče turnaje, mezi něž se žádný hokejista z Evropy mezi hvězdy z NHL nevešel.

Nejužitečnějším hráčem celého šampionátu byl zvolen Patrick Kane, který si po vyřazení svého Chicaga už v základní části spravil chuť alespoň na mistrovství světa a se Spojenými státy dokráčel až k bronzovým medailím po vítězství 4:1 nad Kanadou. Na turnaji Kane předváděl fenomenální výkony, jež ozdobil 8 góly a 12 asistencemi.

Ač se stal nejužitečnějším hráčem turnaje, nevešel se do výběru tří hlavních hvězd, kde ho na pozici útočníka předčil Fin Sebastian Aho z Caroliny, který odehrál o 2 zápasy méně, ale přesto zaznamenal 18 bodů za 9 branek a 9 asistencí a stal se nejlepším střelcem turnaje. Úctyhodná je také jeho bilance +/-, ve které skončil na 15 kladných bodech. 

Nejlepším brankářem byl zvolen domácí Frederik Andersen, jenž patří Torontu a v 6 odchytaných zápasech se blýskl 1 nulou, průměrem 1,65 inkasovaných branek a úspěšností 94,38%. Nejlepším obráncem se pak stal Švéd John Klingberg z Dallasu, jenž zaznamenal bilanci 1+5 a získal 6 kladných bodů.

Své hvězdy volila také média, které do All Star týmu rovněž umístila pouze hokejisty ze zámořské ligy ve složení: Anders Nilsson (Vancouver) - Adam Larsson (Edmonton), Oliver Ekman-Larsson (Arizona) - Rickard Rakell (Anaheim), Patrick Kane (Chicago), Sebastian Aho (Carolina).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.