bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězda farmářského play-off. Sedlák si vystřílel novou smlouvu s Columbusem

26. května 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Český útočník Lukáš Sedlák prožívá výborné vyřazovací boje, s Lake Erie Monsters postoupil do finále Západní konference, na adresu odchovance Českých Budějovic navíc míří slova chvály. Jak by také ne, poctivý dříč se stal nečekanou oporou a v tuctu zápasů nasázel šest gólů. K nim přidal pět asistencí a platí tak nejen za druhého nejlepšího střelce, ale také nejproduktivnějšího hráče svého mužstva.

Sedlák přitom v základní části nijak zvlášť, alespoň co se týče produktivity a střelecké potence, neexceloval. Všestranný forvard se zastavil na 18 bodech v 54 zápasech. "Není to hráč, který by skóroval každý večer. Ale tvrdě maká ve všech ostatních oblastech, hlavně v defenzívě a při oslabeních," říká na Sedlákovu adresu spokojený kouč Jared Bednar.

Třiadvacetiletý Jihočech každopádně jistý "čich" na góly předváděl během celého ročníku, nikdy dříve nedal za sezónu více branek. 14 tref ze základní části jsou jeho novým maximem a šest přesných zásahů v play-off jedině potvrdilo, že si umí poradit se zakončením akcí. "Střelecky se opravdu rozjel," komentuje Bednar Sedlákovy výkony v bitvách o Calder Cup.

Sedláka si Columbus zajistil před pěti lety v šestém kole draftu, načež se nadějný borec vydal do zámoří, kde se dva roky bil v QMJHL za Chicoutimi Saguenéens, od roku 2013 pak někdejší kapitán reprezentační dvacítky hraje na farmě. Na svou premiéru v NHL zatím čeká, třeba šance přijde v sezóně 2016-17, na kterou nově podepsal smlouvu.

Skromný dvoucestný kontrakt mu zajišťuje roční příjem ve výši 60 tisíc dolarů, pokud by ovšem povýšil do hlavního mužstva Modrokabátníků, bral by desetinásobek. Po životním ročníku by premiéra opravdu mohla přijít, vždyť si Sedlák letos stanovil nové rekordy v počtu gólů, bodů i v tabulce pravdy (+13). Zámořské weby navíc věří, že má dobrou šanci se prosadit.

Nyní je před Sedlákem jiná výzva než start v NHL, má tuze blízko k postupu do finále o Calderův pohár.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.