bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrdiny Capitals se stali Eller s Holtbym. Nad stavem Kuzněcova se mlží

31. května 2018, 11:26

Jan Vojkůvka

Druhý finálový večer bojů o Stanley Cup patřil hostujícímu Washingtonu. Na výhře 3:2 se podíleli zejména dva muži, kteří zařídili srovnání série na 1:1, a byli jimi brankář Braden Holtby s útočníkem Larsem Ellerem. Kromě radosti z výhry však celek z hlavního města Spojených států trápí obavy ze stavu nejproduktivnějšího hráče play-off.

„Liga se na to určitě podívá,“ vyjádřil se k zákroku Braydena McNabba na Jevgenije Kuzněcova kouč Capitals Barry Trotz. Po dosti nešetrném střetu v první třetině totiž musel nejproduktivnější hráč play-off opustit ledovou plochu a do utkání se kvůli zranění v horní polovině těla už nevrátil.

Bližší informace o stavu Kuzněcova však poskytnuty nebyly a ani Trotz nechtěl být nijak konkrétní. To Alexandr Ovečkin poznamenal, že by jeho krajan snad měl být v pořádku.

Po odchodu Kuzněcova do šatny se hostující hráči zdravě naštvali a zasypali brankáře Fleuryho hned třemi brankami, a u všech byl dánský forvard Lars Eller, který sám vsítil vyrovnávací gól na 1:1 a na zbývající dvě branky přihrál. „Je to taková naše tajná zbraň,“ smál se po zápase Ovečkin, střelec přesilovkové trefy na 2:1. Obrovský podíl na vyrovnání měl také český obránce Michal Kempný, jenž naservíroval Ellerovi precizní přihrávku.

Vegas se ovšem nevzdali a posílali na branku soupeře jednu ránu za druhou. Hned 15 střel se urodilo ve třetí třetině, která však, ke smůle domácích, skončila bez branek. Rytíři totiž naráželi na zeď jménem Braden Holtby, který se po zásluze stal první hvězdou zápasu. 

Holtby v brankovišti čaroval a zastavil 37 z 39 střel soupeře. Zářil pak především ve třetí třetině, kdy společně se svými spoluhráči ubránil dvojnásobné oslabení, jež trvalo 68 sekund, a blýskl se fenomenálním zákrokem dvě minuty před koncem.

Domácí měli rozehránu výbornou akci, při níž doslova zamotali soupeřově obraně hlavu a Alex Tuch, zcela osamocen na levé straně brankoviště, mohl střílet do prázdné branky. Jenže Holtby zázračně zachytil letící puk svou holí a nepovolil vyrovnání.

„Byl to skvělý zákrok,“ rozplýval se po zápase Barry Trotz. „Na naší střídačce jste mohli potom vidět neskutečné emoce. Jakmile předvedl ten zásah, tak jsem věděl, že zápas vyhrajeme,“ řekl rozhodně. „Díky Bohu za našeho brankáře,“ přidal se Ovečkin.

Kdo ale radost z výsledku rozhodně neměl, byl Erik Haula. Centr Vegas se po závěrečné siréně dostal do šarvátky, z níž si za sekání odnesl trest na pět minut plus osobní trest do konce utkání, kvůli čemuž se jeho chováním bude zabývat liga. Bruce Orpik po jeho vylívání vzteku dokonce musel odjet na šití a vůbec se nedostavil před novináře.

„Nikdo neříkal, že vyhrajeme 4:0,“ řekl po utkání už klidnější Haula. „Bude to nahoru dolů. To už jsme zažili. Jsme ale dobří ve venkovních zápasech, tak musíme tohle utkání hodit za hlavu, poučit se z chyb a pokusit se dělat všechno lépe.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.