bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrát v týmu bez Jumba, nedokázal bych si to představit, zmínil se Logan Couture

19. srpna 2019, 2:30

Jiří Sameš

Útočníci Logan Couture, Joe Thornton sdílí společně kabinu u San Jose Sharks už deset let. Zatímco prvně jmenovaný má v kapse dlouhodobou smlouvu, druhý stále nemá podepsáno ani pro nadcházející sezonu. Odchod zkušenějšího hokejisty je ale těžké si představit.

„Jeho zkušenosti jsou neocenitelné, je potřeba jej mít v šatně," řekl koncem minulého týdne Logan Couture na adresu Joe Thorntona.

„Pokaždé, když vejde do místnosti, vyžaduje respekt, vytváří zábavnou atmosféru a zábavné prostředí. Hrát v týmu bez Jumba, nedokázal bych si to představit," pokračoval.

„Moje mysl by to prostě nezvládla vstřebat. Hrajeme spolu už deset let a mám z toho velkou radost," doplnil.

Thornton v minulé sezoně odehrál 73 zápasů, vstřelil v nich 16 gólů a zapsal celkem 51 kanadských bodů.

V play-off následně ještě přidal na své konto 19 utkání, ve kterých vsítil čtyři góly a zaznamenal celkem 10 kanadských bodů.

Aktuálně je stále neomezeně volným hráčem. Couture ale nepochybuje, že se k Sharks na podzim vrátí.

„Před měsícem jsem s Joem mluvil a zeptal jsem se ho, jak všechno probíhá. Nemám se prý obávat. Beru to tedy tak, že se vrátí," zmínil.

„Pořád má ještě čas. Jsem si přitom jistý, že bude součástí Sharks," dodal.

San Jose jsou momentálně bez kapitána. Přišli totiž o útočníka Joe Pavelskiho, jenž se 1. července upsal jako neomezeně volný hráč Dallas Stars. Se Žraloky strávil všech svých dosavadních třináct sezon.

Spekuluje se, že funkci bude nově vykonávat Couture. On sám by ale raději dal přednost Thorntonovi.

„Brent Burns něčím přispívá, Evander Kane něčím přispívá, každý má na tým určitý vliv. Jumbem ale všechno začíná," poznamenal Couture.

„Musíte mít profesionální přístup a hrát hokej správným způsobem. Pokud tak nečiníte, právě on vám dá vědět."

Jde příkladem

8. července se Sharks prodloužil útočník Kevin Labanc, jako omezeně volný hráč připojil svůj podpis k roční smlouvě na jeden milion dolarů. Loni přitom za 82 zápasů vstřelil 17 gólů a připsal si celkem 56 kanadských bodů.

Couture sdělil, že Thornton byl Kevinu Labancovi skvělým příkladem.

„Joe mohl opustit San Jose už několikrát a vzít jinde více peněz, ale neudělal to," pochvaloval si.

„Chtěl zůstat součástí tohoto týmu a vždy udělal všechno proto, abychom mohli podepsat i jiné hokejisty."

Thornton se v průběhu celé letní přestávky připravuje v tréninkovém prostředí San Jose. I tohle tak nasvědčuje tomu, že brusle na hřebík ještě pověsit nehodlá. 

„Nechce se vzdát, pracuje na sobě velmi intenzivně," ví Couture.

„Když jsme skončili v play-off, potkal jsem jej o devět dní později v tělocvičně a viděl, jak už trénuje. Hokej miluje víc, než kdokoliv jiný."

Couture v sezoně 2018-2019 za 81 zápasů dokázal vsítit 27 gólů a nasbírat celkem 70 kanadských bodů.

V play-off ovládl produktivitu týmu, když ve 20 utkáních zapsal celkem 20 kanadských bodů. Navíc byl vůbec nejlepším střelcem (14 gólů).

Není rozhodně sám, kdo uznává Thorntonovy kvality a věří v jeho návrat. Obdobně totiž mluví i útočník Timo Meier.

„Myslím, že každý, kdo Jumba zná, ví, že se vrátí," řekl Timo Meier ve čtvrtek na mediálním představení evropských hokejistů ve Švédsku.

„Způsob, jakým trénuje a udržuje se v kondici ve svých 40 letech, nepochybuji o tom, že bude zpět. Bude hrát tak dlouho, jak to jenom půjde."

„Opravdu doufám, že se vrátí. Jeho přítomnost je obrovská a všichni ho milují," doplnil ještě.

Thornton, čtyřicetiletý Kanaďan, v červnu naznačil, že se chce do National Hockey League vrátit. Začal by tak už dvaadvacátou sezonu v kariéře.

Dosud nastoupil do 1 566 zápasů a vstřelil 413 gólů, připsal si celkem 1 478 kanadských bodů. Kromě Sharks oblékal také dres Boston Bruins, kteří z něj udělali jedničku Vstupního draftu NHL 1997.

Zároveň věří, že může hrát hokej ještě minimálně dalších pět let. Parťák Couture by překvapen nebyl.

„Může se tak stát. Sice mu bude 45 let, jeho vášeň a láska je ale gigantická, že bych se vůbec nedivil," uzavřel Couture.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.