bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrát v obraně Flames je velká příležitost, ví Hamonic. Z přestupu má radost

26. června 2017, 11:30

Martin Schwarz

Jak známo, bez dobře propracované obrany se těžko žene za Stanley Cupem. Což zjistili i Calgary Flames, kteří už tak kvalitní defenzivu vyztužili o další zajímavé jméno. Z New Yorku Islanders přivedli zadáka Travise Hamonica, jenž by měl dokonale zapadnout k trojici Giordano, Brodie Hamilton. Když šestadvacetiletému Kanaďanovi dorazila zpráva o výměně, pořádně si povyskočil radostí. Ale proč vlastně?

„Jsem vážně nadšený,“ neskrýval Kanaďan pozitivní emoce chvíli poté, co se dozvěděl, že od příští sezóny nebude působit na východě Spojených států, nýbrž v kanadské provincii Alberta. „Mám před sebou velkou příležitost. Když jsme se ráno já a moje manželka probudili a zjistili, co se děje, nastala obrovská radost.“ 

New York Islanders poslali Travise Hamonica k Plamenům za první volbu v draftu roku 2018, navíc obdrželi i dvě druhá kola, pro léta 2019 a 2020. Calgary obrátkou inkasovalo výběr v kolech čtvrtých, a to pro stejné časové období (2019, 2020).

Míří do obrany snů

Jak už jsme v úvodu textu zmínili, Hamonic u Flames potká trojici šikovných beků Mark Giordano – T. J. Brodie – Dougie Hamilton. Vedení klubu věří, že přídavkem čtvrtého nadprůměrného článku do obrany zvýší akcie týmu na úspěch ve vyřazovacích bojích. „Velká část šance, kterou budu chtít využít, souvisí právě s těmi třemi kluky,“ nezastíral na oficiálních stránkách organizace rodák z Manitoby. „Pokud budeme tuhle trojici brát jako celek, je možná nejlepší v NHL. Mít je všechny v jednom týmu a spojit s mladými talenty, považuji něco úžasného.“

Generální manažer Calgary Brad Treliving prozradil, že nepochybuje o Hamonicově zapasování do sestavy, očividně je přesvědčen o hráčových kvalitách. Rozhodně by nerad zažil situaci podobnou letošnímu začátku play-off, kdy Anaheim Ducks s Plameny v prvním kole zametli 4:0 na zápasy. Hamonic (ale i další správné přísady) mají zařídit, aby se tenhle scénář neopakoval. V první řadě však Flames musí znovu postoupit mezi nejlepší konferenční osmičku, což v nabité konkurenci nebude snadný úkol.

„Je to hokejista, kterého jsme sledovali delší dobu,“ upřesnil Brad Treliving. „Samozřejmě za něj musíme zaplatit odpovídající cenu, ale tak už to chodí. Je třeba zohlednit, že zapadá do našeho kádru, například hraje s hokejkou na pravou stranu, to se nám hodí. Trenéři teprve zjistí, ke komu do obranné dvojice pasuje nejvíce, vše ukáže čas. Už jsme s ním o hodně záležitostech diskutovali.“

Vyměňte mě do Kanady, prosím

V uplynulé sezóně Hamonic sesbíral 14 kanadských bodů za 3 branky a 11 asistencí, ale nastoupil jen ke 49 utkáním. Dohromady zblokoval 108 střel (2.2 na zápas), v tomto směru skončil druhý z celé soupisky Islanders. Ze současné sedmileté smlouvy za 27 milionů dolarů (3. 86 milionů ročně) mu zbývají ještě tři sezóny. Calgary bude teprve druhým týmem National Hockey League, za nějž kanadský snaživec nastoupí, doposud působil jen u Ostrovanů, kteří ho draftovali v roce 2008 z 53. pozice.

Ještě zbývá zodpovědět jednu důležitou otázku, o níž byla řeč v úvodním odstavečku. Proč měl Travis Hamonic takovou radost, když se ho Islanders zbavili? Tedy kromě toho, že v obraně Calgary potká skvělé parťáky. Už před sezónu 2015-16 z osobních důvodů požadoval výměnu do některého týmu na západě Kanady. Tento požadavek sice po konci ročníku zrušil, ale kdo ví, co se mu ve skutečnosti honilo hlavou.

Generální manažer New York Islanders Garth Snow bližší informace poskytnout nechtěl. „Nebudu mluvit za Travise. Hodně jsme toho spolu probrali a vše zůstane mezi ním a mnou. Myslím, že teď má dobré místo pro hokej i pro svou rodinu, my za něj navíc dostali dobrou protihodnotu.“

Calgary by se nyní rádo soustředilo na nabídku pro od 1. července volného Michaela Stonea. Aktuálně má kanadská organizace podepsanáno 15 hráčů a pod platovým stropem jí zbývá přes 15 milionů dolarů. Status omezeně volného hráče (RFA) získají Curtis Lazar, Alex Chiasson, Sam Bennett a Micheal Ferland. Treliving nicméně postupuje dobře. Po příchodu Mikea Smithe do branky vyztužil i obranný post a jak se zdá, nemusí se jednat poslední změnu. Jsou Flames na cestě vzhůru?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.