bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrát NHL doma? To se stane jednou za život, září Gudas

24. března 2019, 14:45

Martin Schwarz

Srdce českých fanoušků NHL v průběhu právě končícího týdne zaplesala, zvláště pak ta, která přejí týmům Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers. Vedení National Hockey League totiž oficiálně potvrdilo, že se nejlepší hokejová liga světa na začátku příštího ročníku (4. října) po dlouhých letech vrátí do Prahy. Budou u toho právě celky Černých jestřábů a Letců. Nadšení zaznívá nejen z řad natěšených diváků, ale také mezi hokejisty, kteří za jeden z mančaftů nastupují a zároveň mají k České republice aspoň částečný vztah.

Ani jako dítě jsem si nemyslel, že se něčeho takového dočkám a že je možné, abych si někdy zahrál NHL doma,“ jásal před novináři útočník Philadelphie Jakub Voráček, když se jej ptali, co říká na možnost rozjet ročník 2019/2020 v zemi, odkud pochází. Samozřejmě, odchovanec kladenského hokeje už má ve světovém hokeji spoustu odkroucených duelů a zažil ledacos, třeba nedávno zápas pod širým nebem proti rivalovi Pittsburgh Penguins. Duelu mezi Blackhawks a Flyers pod střechou O2 areny se ale jakýkoli z jeho kariérních zážitků – nepočítáme-li ty reprezentační – vyrovná jen těžko.

Bude to pro nás všechny z Česka velká událost. Vidět rodinu a kamarády, jak přijdou na zápas NHL, ve kterém vy sami hrajete, opravdu výjimečná příležitost. Myslím, že spousta hráčů obou týmů se do Prahy těší, bude to velké,“ dodal ještě Jakub Voráček pro web nhl.com. Asi nepřekvapí, že se v České republice v barvách některého z týmů NHL představí poprvé. A premiéra čeká i Voráčkovu Philadelphii, která (na rozdíl od Chicaga) doposud v Evropě nesehrála žádné ligové utkání.

Životní zážitek vyhlíží i jiní borci. Například na Voráčkův spoluhráč Radko Gudas, další dříč, jehož pro velký hokej vychovalo Kladno. Doslova pár kilometrů od jeho domova proběhne partie, na kterou zajisté zavítá celá jeho rodina. „Je to příležitost, kterou dostanete jednou za život,“ uvědomoval si urostlý bek výjimečnost říjnové události. „Naposledy se NHL v Česku hrála asi před devíti lety a co vím, tak se vše moc podařilo. Lidem se to moc líbilo a myslím, že si další utkání v Praze určitě zaslouží. Bude to něco parádního,“ dodal natěšeně Gudas.

Přestože zraky českých diváků budou upřeny především na Jakuba Voráčka a Radka Gudase, i na druhé straně barikády se ukáží jména, která stojí za pozornost. Chomutovský David Kämpf v O2 areně pravděpodobně nastoupí za Blackhawks a emotivní okamžiky čekají také Dominika Kahuna. Ten je sice doma v Německu, ale narodil se v českém městě Planá. Po zisku stříbrných medailí na olympiádě v Jižní Koreji s německou reprezentací prožije další velký moment. A co víc, zahraje si i doma v Německu, jelikož tam Chicago na konci září před příjezdem do Prahy svede bitvu proti Eisbären Berlin.

Na území České republiky se doposud uskutečnily čtyři soutěžní zápasy NHL. V říjnu 2008 pražskou halu bavily celky New York Rangers a Tampa Bay Lightning, o dva roky později tam zavítali Boston Bruins a Arizona Coyotes. Pokaždé se jednalo o dvě střetnutí ve dvou dnech, tentokrát fanoušci uvidí jedinou bitvu. Vstupenky na velkolepou podívanou se začnou prodávat již během příštího týdne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.