bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hráčská asociace oroduje za Voráčka, jemuž liga udělila dvouzápasový trest

12. března 2019, 11:40

Jiří Lacina

Jak jsme vás již informovali, český útočník Philadelphie obdržel od disciplinární komise NHL dvouzápasovou suspendaci za zákrok na Johnnyho Boychuka z New York Islanders. Hráčská asociace NHLPA nyní vyplnila hráčovým jménem žádost o zrychlené řízení, které by mělo Voráčka omilostnit. Noční utkání Flyers s Ottawou už vynechal, v sázce je to čtvrteční s Washingtonem.

Jakub Voráček přijal trest se značnými rozpaky. Na twitteru zareagoval sérií smajlíků, jimž tryskají z očí slzy od smíchu. Nemalé kontroverze vzbudil verdikt také u veřejnosti.

Pro zajímavost, liga zdůvodnila suspendaci následovně: „Hlavními příčinami byla vzdálenost obou hráčů od puku, značný kontakt s Boychukovou hlavou a síla nárazu. Není důvod, aby hráč v Boychukově pozici očekával silný náraz do hlavy od soupeřových zad.“

Věc lze ale vidět i z druhé strany. Pokud byl zákrok diagnostikován jako nedovolené bránění, jak mělo potom vypadat to dovolené? Voráček se jen postavil do cesty utrženému vagónu, který se na něj řítil vysokou rychlostí. Ano, srážka to byla s ohledem na Boychukovu hlavu nepříjemná, ale útočník Philadelphie nebyl primárním agresorem, zvolil jen ne úplně šťastný způsob obrany.

Právě pro kontroverznost celé události byl verdikt disciplinárky terčem řady diskusí. Možná také proto se do věci vložila NHLPA. „Tyhle nárazy do zad se dějí dost často, ale málokdy vyústí v takhle čistý kontakt s hlavou,“ nabízí svůj pohled na věc server prohockeyrumors.

Teď jde o to, jestli se stihne zrychlené řízené do čtvrtečního utkání Flyers. Voráček by měl jít nejdřív na kobereček ke Garymu Bettmanovi. Skeptici si myslí, že ke zkrácení trestu nedojde, respektive věc nebude možné včas projednat, Bettman by ale mohl hráči aspoň ulevit od pokuty. Optimisté věří. Dave Isaac z Courier Post doufá, že by do utkání s Washingtonem devětadvacetiletý Čech mohl naskočit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.