bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hráče, jako jsi ty, potřebujeme, slyšel Zadina od hvězdy Detroitu

15. července 2018, 20:00

David Jahoda

V uplynulé sezoně byli Detroit Red Wings co do počtu vstřelených gólů čtvrtým nejhorším týmem NHL. Navíc už dlouhých devět sezon v řadě neměli ve svém mužstvu třicetigólového střelce. Proto byli nadšení, když mohli na draftu sáhnout po ryzím střelci, jakým je Filip Zadina. Aniž by stihl český šikula odehrát za Rudá křídla byť jen jedno utkání, vysloužil si slova chvály od jedné z největších hvězd týmu Dylana Larkina. "Je hokejově skvěle vybavený, navíc je nadšený, že tu může být," prohlásil.

Minulá sezona byla pro rychlonohého Američana dosud nejlepší. Alespoň, co se osobní stránky týká. V kompletní porci 82 zápasů nasbíral 63 bodů a stal se nejproduktivnějším hráčem Red Wings. Mít ale vedle sebe borce, který dokáže jeho přihrávky pravidelně proměňovat v branky, bylo by to možná ještě o něco jiné. A právě Filip Zadina by mohl být přesně někdo takový.

"Měl jsem možnost si s Filipem a dalšími mladými kluky zatrénovat, když byli v Detroitu," začal Larkin v rozhovoru pro web Rudých křídel. "V mých očích je hokejově skvělé vybavený, je to skvělý kluk a navíc působí nadšeně, že tu může být," dodal 21letý střední útočník, jehož si Detroit vybral v prvním kole draftu stejně jako Zadinu, akorát před čtyřmi lety.

Zadina šel na draftu celkově jako šestý. Počítalo se spíš s tím, že by ale mohl vystoupat na pódium i dříve, ale týmy jako Montreal, Ottawa nebo Arizona sáhly po jiných hráčích. "Říkal jsem mu, že několik týmů ho nechalo na draftu být. On mi řekl, že je moc rád, že tu s námi může být, a já jsem zase šťastný, že je tu s námi," usmíval se Larkin.

Larkin v týmu Detroitu nepatří ani zdaleka mezi nejstarší hráče, v nejlepší lize světa už ale za sebou má tři sezony. Dával Zadinovi i nějaké rady? "Jenom jsem mu řekl: Kámo, hráče, jako jsi ty, potřebujeme. Doufám, že si spolu zahrajeme. Až se vrátíš domů, makej tak tvrdě, jak jen budeš moct. Užij si léto, ale až přijde na řadu kemp, budeš mít možnost vybojovat si místo v kádru. Vem to opravdu vážně," sdělil Larkin, co adresoval Zadinovi.

Už nebudu nejmladší! Zní to bláznivě

Detroit měl v prvním kole draftu dvě volby, kromě té, díky které si ze šestého místa vybral Zadinu, mohl vybírat ještě jednou ze 30. místa. Do červeného dresu oblékli zástupci Red Wings Kanaďana Joea Velena. Larkin je nadšený z toho, jakým jádrem mladých hráčů Detroit momentálně disponuje. "Myslím si, že oba zmínění budou rozdílovými hráči. Nevíme kdy, ale jednou určitě," uvedl držitel dvou bronzových medailí z mistrovství světa.

Řada z talentovaných hráčů Red Wings, mezi které patří mimo jiné i český zadák Filip Hronek, je o něco mladší než Larkin. Na to doteď nebyl vůbec zvyklý. "Zní mi to bláznivě, už nebudu nejmladší," směje se Larkin. "Měl jsem to rád, byla to docela legrace," dodal, a pak zvážněl: "Mladí kluci jdou od nuly a v nás ostatních by to mělo zažehnout jiskru, která by nás měla popohnat. Abychom byli ještě lepší, abychom byli lídry."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.