bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hozen do vody a nucen plavat. Žádné problémy nenastaly, těšilo po návratu brankáře Quicka

26. února 2017, 11:00

Michal Sobotka

Fanoušci Los Angeles se konečně dočkali. Brankář Jonathan Quick se v sezoně poprvé postavil k celému utkání. Jeho návrat předznamenal staré pořádky. Kings doma vyhráli nad Anaheimem a Američan mohl oslavit první výhru v sezoně. Po čtyřech a půl měsících přitom nastoupil do zápasu bez jakékoli herní praxe.

Že by se brankář Los Angeles Jonathan Quick při svém návratu do branky nudil, se říct nedá. Anaheimem jej zasypal 33 střelami, s drtivou většinou z nich si ale jednatřicetiletý gólman poradil. Přitom naposledy chytal před čtyřmi a půl měsíci, kdy se zranil v prvním duelu sezony proti San Jose Sharks.

„Žádné problémy nenastaly,“ těšilo jej po vítězství nad Anaheimem 4:1. „Jen jsem se snažil pochytat puky, dostat se do rytmu a pomoci týmu,“ dodal. Všechno splnil. Přičemž do akce šel bez jakékoli zápasové praxe. Po zranění dostávají hráči většinou pár utkání na farmě, aby se znovu dostali do tempa. Quick byl ale hozen do vody a musel plavat.

Los Angeles si totiž nemůže dovolit ztrácet body, takže se trenér Darryl Sutter příliš nerozpakoval. Samozřejmě, že Peter Budaj předváděl výborné výkony, ale když máte k dispozici svou jedničku a hlavně jednoho z nejlepších brankářů soutěže, tak zkrátka neváháte s jeho nasazením. I když dlouho předtím vůbec nechytal.

„Všichni jsme jeho návratem byli nadšení. Hráči, trenéři i fanoušci. Jonathan v mnoha ohledech vede náš klub, takže jsme jej rádi znovu viděli v kabině,“ uvedl kouč Kings, který mimochodem vyhrál 216. utkání v roli trenéra. Nikdo jiný jich v historii klubu neposbíral více.

Po dvou třetinách se přitom zdálo, že k triumfu budou mít jeho svěřenci daleko. Prohrávali o jeden gól a více než hokeji se věnovali osobním soubojům. Potom se ale vše změnilo. „My jsme si i přetím vypracovali hodně šancí a hráli jsme důrazně. Kdybychom se takovou hrou nepředvedli, nedali bychom v poslední třetině čtyři góly,“ myslí si Quick, podle něhož si Los Angeles vítězství zcela zasloužilo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.