bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Housleyho se zastala manželka. Kandidátem na trenéra Sabres je prý McLellan

10. dubna 2019, 12:00

Jiří Lacina

Před sezónou slušně posílené Buffalo opět nenaplnilo očekávání. Sabres docela dobře začali, zhruba od prosince však v jejich zápise mocně převažovaly porážky nad výhrami a tým se nakonec sklouznul hluboko pod pozice zaručující postup do play off. Výsledek se dostavil záhy. Phil Housley, jmenovaný trenérem Šavlí teprve před dvěma lety, byl vyhozen.

Zatímco bývalý vynikající americký obránce, který ještě v 38 letech získal s USA na olympiádě v Salt Lake Sity 2002 stříbrnou medaili, se k věci dosud nevyjádřil, učinila tak nezvykle jeho žena. Karin Housley, senátorka za republikánskou stranu, napsala na svůj twitter vzkaz: „Trpělivosti je vzácná. Na svého muže jsem hrdá.“

„Přála bych si, aby měl víc času na vybudování vítězných Sabres, ale takový je život. V době 280 znaků (odkaz na uspěchaný digitální věk skrze omezenou délku tweetu - pozn.) je trpělivost vzácná. Jsem šťastná, že ho mám zase doma,“ dodala pětapadesátiletá politička (na snímku vedle Phila Housleyho).

Její choť doplatil na mizernou druhou polovinu sezóny. Po desetizápasové šňůře výher trůnilo Buffalo na konci listopadu na čele NHL, nakonec ale spadlo v rámci ligy až na 27. pozici. Z posledních 57 utkání vyhrály Šavle jen 16. Housleyho bilance za ty dva roky u Sabres je špatná: 58 vítězství, 84 proher po základní hrací době, dalších 22 po prodloužení.

Buffalo se tak momentálně nachází ve fázi hledání nového šéfa lavičky. V klubovém hledáčku prý byl i Joel Quenneville, zájemci z pod Niagárských vodopádů však přišli pozdě, trojnásobný šampión už jednal s Floridou. Tam se mezitím také dohodnul.

Generální manažer Jason Botterill je nyní údajně v kontaktu s Toddem McLellanem, bývalým trenérem Edmontonu Oilers, kde ho v listopadu nahradil zkušený Ken Hitchcock. Jednapadesátiletý McLellan je vítězem Presidents‘ Trophy se San Jose Sharks z roku 2009 a mistrem světa s národním týmem Kanady z pražského šampionátu 2015.

O jeho jednání s Buffalem informoval na svém twitteru komentátor TSN Bob McKenzie. Stejnou zprávu o tom, že se McLellan může stát historicky devatenáctým trenérem Buffala Sabres, přinesl už o pár dnů dříve The Athletic. Podle The Fourth Period leží na stole nabídka pětileté smlouvy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.