bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hořký návrat. Subban byl na ledě Nashvillu u tří inkasovaných gólů

8. prosince 2019, 11:30

Matěj Hodoval

Byl to pro něj mimořádný zápas. Obránce New Jersey P.K. Subban se v noci ze soboty na neděli vrátil tam, kde strávil tři sezony své kariéry. Proti bývalému zaměstnavateli z Nashvillu se mu však příliš nedařilo.

„Vždy byla zábava hrát v Nashvillu, dokonce i když jsem hrál za Montreal, tak bylo skvělé sem přijet. Mají skvělé fanoušky,“ líčil Subban před návratem do známého prostředí.

Kanadský zadák působil v klubu z hlavního města country od sezony 2016/2017. Hned ve svém prvním roce došel s Predators až do finále o Stanley Cup, kde nakonec po šesti zápasech dosáhl na nejcennější trofej Pittsburgh.

Během svého angažmá v Nashvillu byl dvakrát zvolen dokonce kapitánem All-Star týmu. 

Jenže v červnu tohoto roku se vedení Preds rozhodlo poslat rodáka z Toronta o dům dál. Ďáblové z New Jersey zaplatili za svou novou tvář Stevena Santiniho, Jeremy Daviese a dvě volby ve druhém kole draftu.

„Strávil jsem tu pěkné tři roky. Když se s týmem dostanete do finále o Stanleyův pohár, dost se se spoluhráči sblížíte. Skvělá organizace, skvělý tým,“ vzpomíná obránce se šestasedmdesátkou na zádech.

Poprvé od výměny se Subban vrátil do Nashvillu jako host. Místní organizace mu připravila vzpomínkové video jako způsob poděkování za roky práce.

Samotné utkání však pro P.K. Subbane příliš šťastné nebylo. Vítěz Norris Trophy z roku 2013 byl hned u tří inkasovaných branek svého týmu, nepřidal žádný kanadský bod a New Jersey padlo s Nashvillem 4:6.

Na druhé straně se naopak dařilo muži, o němž se před sezonou hovořilo jako o náhradě za Subbana. Mladík Dante Fabbro zaznamenal jeden gól, asistoval u vítězné trefy Nicka Bonina a zaslouženě byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

New Jersey se tak nadále potýká s obrovskou krizí, Devils patří až předposlední příčka v tabulce Východní konference. Svěřenci Alaina Nasreddina navíc stále čekají na svou první prosincovou výhru.

Špatná forma doprovází také Subbana. Ten, stejně jako většina týmu, zatím nenaplňuje papírové předpoklady. Ve 29 zápasech posbíral Kanaďan pouze pět bodů (2+3), ještě děsivějším dojmem však působí jeho počínání v tabulce pravdy, v níž je aktuálně na patnácti záporných bodech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.