bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Horizont plný hvězd. Hudler si vybral vskutku šalamounsky

25. srpna 2016, 16:30

Tomáš Zatloukal

Útočný styl, ligová esa, obstojný plat a příslib zásadní role. Jiří Hudler drží v ruce všechny čtyři žolíky a jeho budoucnost se po podpisu roční smlouvy s Dallasem Stars jeví více než slibně. Zatímco ještě v úterý byl přehlíženým dvaatřicátníkem, který podle některých měl blíže do Evropy než do NHL, o dva dny později se dostává do pozice, ze které může vytěžit všechno: produktivitu, stříbrný pohár, další angažmá a ještě lepší peníze.

Hudler se tak trochu vrací o pár měsíců zpátky, opět se stává kovbojem. Honáci dobytka totiž nejsou typičtí pouze pro Texas, ten slavný „Divoký západ“ z klasických amerických westernů, ale také pro Albertu. Však také Brian Elliott, kanadský gólman dlouho políčkovaný od St. Louis Blues, hlásil po přestupu do Calgary Flames: „Malý kovboj je na cestě.“ Zábavně tak glosoval blížící se narození potomka. Zpět ovšem k Hudlerovi.

Toho čeká sezóna, která napoví o jeho dalším bytí a nebytí v NHL mnohem více než tak trochu utrápený ročník 2015-16. „Malý generál“ se střelecky hledal, přestalo mu to klapat s Johnnym Gaudreauem, ten najednou hrál bez Hudlera lépe než s ním, olomouckému rodákovi posléze nijak neprospěl ani přesun na Floridu, od Panterů nedostal výraznější roli, v šachové partii generálního manažera Dalea Tallona byl pouhým pěšákem. A to není nic pro něj.

V Dallasu naopak počítají s tím, že Hudler bude jedním z klíčových hráčů, či snad – vypůjčeno z cyklistického prostředí - jejich superdomestikem. Generální manažer Jim Nill chce, aby vítěz Stanley Cupu z roku 2008 nastupoval v první či druhé formaci, pochvaluje si jeho profesionální přístup, hokejovou inteligenci, tvořivost i „čich na úspěch“. Věří, že kreativní křídelník je tím pravým, kdo optimálně doplní Jamieho Benna s Tylerem Seguinem.

Nebo snad Patricka Sharpa s Jasonem Spezzou? Inu, jedna možnost lepší než druhá. Hudler by vedle nich mohl pořádat hotové bodové žně, oživit svou kariéru a říct si o další angažmá za více než současné dva miliony dolarů i na delší dobu. V NHL se stále dost často podepisuje za to, co hráč předvedl, nikoliv.za to, co předvádět bude. Třeba právě ze zmíněného specifika loňský vítěz Lady Byng Trophy bude těžit. Ale to už je jen pouhý odhad.

Budoucnost věštit neumíme, nicméně Hudler pasuje do Dallasu dokonale, Hvězdy udělaly tuze dobrý kauf. A sám vyhlášený bavič má spoustu důvodů ke spokojenosti. Nejen, že si může na ideální adrese říct skvělými výkony o zájem napříč ligou a o lukrativní kontrakt, zároveň bude snít o druhém zisku stříbrného poháru. Jak řekl sám Nill, právě kvůli tomu, aby posunul klub na další úroveň, blíže hokejovému grálu, jej přivedl.

Lépe si hráčském trhu vybral nemohl...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.