bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hon na Huttona. Po zkušeném gólmanovi touží hned osm celků

27. června 2018, 7:30

Jan Vojkůvka

Trh s volnými hráči se blíží a už nyní je jisté, že jedním z nejžhavějších „kousků“ v pomyslném regálu bude brankář Carter Hutton. Zkušený gólman, který má za sebou dva roky jako dvojka v St. Louis, bude při letních jednáních horkým zbožím - usiluje o něho údajně až osm celků.

Jakmile byly v neděli povoleny první rozhovory ohledně blížícího se trhu s volnými hráči, mezi hlavními hvězdami letních námluv se objevil rovněž brankář Hutton, jenž byl podle informací osloven hned osmi organizacemi, z nichž čtyři byly potvrzeny.

Jak sdělil renomovaný zámořský expert a komentátor Pierre LeBrun, mezi týmy, které se nijak netají zájmem o služby dvaatřicetiletého gólmana, patří Buffalo, Chicago, Carolina a New York Islanders. A Hutton, který doposud chytal v NHL z pozice dvojky, bude mít z čeho vybírat.

Přinejmenším Islanders a Sabres jsou připraveni nabídnout Huttonovi pozici jedničky, což by v jeho kariéře znamenal onen kýžený zlom, po kterém pokukuje od roku 2016, kdy opustil řady Nashvillu a upsal se na dva roky v St. Louis.

Zkušený Kanaďan, jenž v uplynulé sezoně odchytal 32 zápasů, ve kterých vychytal 17 výher, 3 nuly a zaznamenal fantastický průměr 2,09 inkasovaných branek a procentuální úspěšnost přes 93%, si bude vybírat své nové působiště právě na základě příležitosti, která mu bude nabídnuta. Ostatně i to bylo důvodem, proč se rozhodl otestovat trh s volnými hráči místo jistoty, kterou mu hodlali nabídnout v St. Louis.

Tím de facto odpadá ze hry o Huttona Chicago, které má svou hlavní oporu v Corey Crawfordovi, a s největší pravděpodobností i Carolina, jež má pod smlouvou Scotta Darlinga. 

Ať už se ale Hutton rozhodne jakkoliv, jisté je už nyní to, že okolo něho bude v prvních dnech po otevření trhu pořádně rušno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.