bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Holland bude znovu řešit obsazení brankoviště. Kdo vytvoří tandem s Koskinenem?

22. května 2020, 15:00

Ondřej Mach

Rok se s rokem sešel a před generálním manažerem Edmontonu Kenem Hollandem je stejná otázka: na jakou gólmanskou dvojici vsadí v příští sezoně? Letos si práci mezi třemi tyčemi rozdělili Mike Smith a Mikko Koskinen, prvně jmenovanému ale po sezoně končí smlouva a stane se nechráněným volným hráčem.

Možná by se dalo říct, že letos je Holland v jednodušší pozici. Před rokem přece jenom nevěděl, jestli vyjde poměrně riskantní tah s Koskinenem, který v lednu 2019 obdržel štědrou smlouvu na 4,5 milionů dolarů ročně.

Na místě tak byly obavy, zda finský brankář zvládne roli jedničky. Koskinen však svoje dosavadní čísla o dost vylepšil, ve 38 odehraných zápasech zaznamenal 91,7% úspěšnost zásahů a průměr obdržených branek stlačil na 2,75.

V době, kdy se kvůli pandemii koronaviru platový strop nejspíš nezvýší, budou týmy muset šetřit. Oba brankáři Oilers momentálně stojí 6,5 milionů dolarů, což sice není nijak závratné číslo, ale určitě by se dalo ještě snížit.

Rozhodně se nedá vyloučit, že organizace si Smitha pojistí na další rok. Jedničkou by v tomto případě měl být Koskinen, za sebou by však měl spolehlivého veterána, který v nejlepší hokejové lize světa odchytal více než 600 zápasů.

Edmonton má ale mnohem víc možností. Jednou z nich je podpis Jimmyho Howarda, s nímž má Holland dlouholeté zkušenosti z Detroitu. Šestatřicetiletý brankář bude po sezoně rovněž volným hráčem a stěhování do mrazivé Alberty by dávalo smysl.

Přestože stále aktuální ročník byl z Howardovy strany nepovedený, jeho kvality nelze popírat. Na trhu s volnými hráči kromě toho budou například Anton Chudobin nebo Thomas Greiss, ti však pro klub budou nejspíš příliš drazí.

Koho v brance Edmontonu uvidíme příští rok?

Čtěte také:
Potká se buffalský Jágr v kabině s bratrem? Šavle podepsaly dalšího Olofssona
NHL v číslech: Když o transakcích rozhodují analytici. Aneb které týmy je využívají?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.