bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokejový svátek je tady. V utkání Winter Classic 2016 se střetnou Boston a Montreal

1. ledna 2016, 17:35

David Mekleš

Na Nový rok se odehrají jen dvě utkání. První začíná pár minut po 19:00 středoevropského času a bude to souboj pod širým nebem mezi Bostonem a Montrealem. Ve druhém duelu na sebe narazí Vancouver a Anaheim a speciální zápas to bude především pro Kevina Bieksu, který poprvé dorazí na led Canucks jako soupeř.

19:00 BostonBoston Bruins - MontrealMontreal Canadiens

Rivalita mezi Bostonem a Montrealem má už něco za sebou. Nemá smysl tady rozepisovat nějaké přelomové okamžiky, protože to by se psalo a poté četlo hodně dlouho a navíc by se určitě na nějaký zapomnělo. Vzájemný zápas pod otevřeným nebem v rámci série Winter Classic či Stadium Series? To tu ještě nebylo. Dnes tedy oba celky na Gillette Stadium (kapacita necelých 70 tisíc diváků) ve městečku Foxborough (leží přibližně 50 km od Bostonu) do své historie napíší novou kapitolu a určitě to bude pro všechny nezapomenutelný zážitek.

Boston půjde do zápasu v lepším rozpoložení jestli se to takto dá napsat. Bruins se v poslední době poměrně daří (bilance z deseti předešlých zápasů: 6-3-1), ale v tabulce Východní konference jsou až na šestém místě a hlavně o bod za Montrealem. Důležité je napsat, že vítěz dnešního zápasu se dostane do čela Atlantické divize, kde je v tuto chvíli Florida, ale ta svou pozici určitě na nějaký čas ztratí.

Bruins budou oslabeni o Davida Krejčího, který je zraněný a chybět bude také na tři zápasy suspendovaný útočník Brad Marchand, jenž se vlastní hloupostí připravil o možnost startu v tomto prestižním duelu. Tyto dvě absence jsou pro domácí tým hodně nepříjemné a uvidíme, jak se s tím Bruins vyrovnají. Do branky Bostonu půjde jednička Tuukka Rask.

Montreal se naopak dočká velkého návratu. Po 17 vynechaných zápasech se do sestavy vrátí útočník Brendan Gallagher a měl by nastoupit hned v elitní formaci svého týmu. To by mohla být pro Canadiens velká vzpruha a ta by pomalu mohla přispět k tomu, aby slavný tým konečně překonal těžké období, kterým si nyní prochází. Montreal bez Gallaghera odehrál 17 utkání a jeho statistika byla 5-11-1. Pro úplnost ještě musíme dodat, že brankář Carey Price se podruhé v sezóně zranil o zápas později než Gallagher a hlavně jeho zranění má na kanadský tým největší dopad. Právě Price o utkání Winter Classic bohužel přijde. Do branky Montrealu se postaví Mike Condon.

04:00 VancouverVancouver Canucks - AnaheimAnaheim Ducks

Třetí vzájemný zápas v této sezóně. Anaheim dokázal získat tři ze čtyř možných bodů. Canucks (37 bodů) jsou v Západní konferenci na desátém místě, ale pokud dnes vyhrají, tak se vrátí do elitní osmičky, kde nahradí San Jose, které má o bod více. Očekává se, že do branky domácích půjde znovu Jacob Markström.

Anaheim vyhrál své poslední tři zápasy. Zajímavostí určitě je, že předešlé dva spíše fotbalovým výsledkem 1:0 proti Calgary a Edmontonu. Obě nuly vychytal brankář John Gibson. Dnes Ducks zakončují třízápasové turné po západní Kanadě na ledě Canucks a poté je čeká osm domácích zápasů v řadě! Co se týče postavení Anaheimu v tabulce Západní konference, tak je na 11. pozici o bod za Vancouverem a odehrál vůči kanadskému soupeři o dva zápasy méně. Z toho je jasně patrné, jak je tento zápas pro oba týmy důležitý.

Velkého návratu se dočká Kevin Bieksa, který v barvách Canucks strávil deset let a loni v létě odešel právě do Anaheimu. Fanoušci ho určitě přivítají potleskem ve stoje, protože Bieksa byl velmi oblíbený pro svůj nebojácný styl hokeje. Otázkou zůstává, kdo půjde do branky hostů. John Gibson vychytal dvě nuly po sobě, ale je možné, že kouč Bruce Boudreau dnes ukáže spíše na Frederika Andersena, protože Anaheim hraje druhý zápas ve dvou dnech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.